Tesla Cybertruck Camları Kırıldı, Elon Musk Şok Oldu

0

Tesla tanıtım yaptığı esnada, kırılmaz denilen Tesla Cybertruck camları kırıldı üstelik sahnede Elon Musk vardı. Aracın camlarının dayanıklılığını göstermek isteyen Musk, fırlatılan demir bilyelerle camların kırılması üzerine neye uğradığını şaşırdı. Cybertrcuk tanıtımında yaşanan bu kaza, her ne kadar fazlaca konuşulsa da aracın özelliklerini gölgeleyecek boyutta olmadığı düşünülüyor.

Cybertrcuk Tanıtımında Talihsiz Kaza

Otomobil sektörünün popüler şirketi Tesla, yeni pickup’ı Cybertrcuk’un tanıtımı sırasında yaşanan kazayla gündem oldu. Tesla, Kaliforniya’da bir etkinlik düzenledi amacı Cybertruck adlı aracın tanıtımını yapmaktı. Sahnede şirketin CEO’su Elon Musk vardı.

Musk, aracın camlarının sağlamlığını göstermek istiyordu. Ancak hiç beklenmedik bir şey yaşandı. Fırlatılan demir bilyelerle Cybertruck’un camları kırıldı. Bu kaza, başta Elon Musk olmak üzere herkesi şoka uğrattı.

Aracın gerek tasarımı gerekse de sağlamlığı ön plana çıkıyordu. Şirket ise özellikle sağlamlık vurgusu yapmayı amaçlıyordu. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi ve meydana gelen bu kaza tanıtıma damga vurdu.Tesla Cybertruck Camları Kırıldı, Elon Musk Şok Oldu

Kırılmaz Denilen Tesla Cybertruck Camları Kırıldı

Tesla’nın yeni pickup’ı Cybertruck daha evvel defalarca testten geçmişti. Zırhlı bir yapıya sahip olan aracın camları da zırhlı, buna karşın sahnede yapılan test, olumsuz bir sonuç verdi. Normalde kırılmayan camın test esnasında kırılması ise büyük bir talihsizlik olarak adlandırılıyor.

Elon Musk, camın daha evvel defalarca test edildiğini, hatta cama lavabo bile atıldığını, test sırasında neden kırıldığını ise anlamadığını söylüyor. Sahnede yaşadığı şoku kısa sürede atlatan Musk, eğlenceli bir tavır takındı ve bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Musk, konuşmalarını, kırık cam önünde sürdürüyordu.

Tesla, testi YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlıyordu. Tanıtım bittikten sonra, Tesla, tanıtıma ilişkin videoyu kanalında gizledi. Bu, şirketin yaşanan kazadan rahatsız olduğunu ortaya koyması bakımından öne çıkan bir ayrıntı.

Etkinlik bittikten sonra ise, Elon Musk veya Tesla konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. Otomobil meraklıları, Tesla’nın önümüzdeki günlerde bu sorunun çözüldüğüne dair bir açıklama yapmasını bekliyor. Tesla tarafından üretilen Cybertruc, 100 dolarlık depozite karşılığında satın alınabiliyor. Aracın yola çıkış tarihi ise 2021 sonu olarak belirtiliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası