Garanti BBVA Avans Hesap Nedir?

1

Garanti Bankası Avans Hesap acil nakit ihtiyacınız olduğunda hesabınızdan limitiniz tutarınca para çekebilmenize sağlayan, vadesiz hesabına bağlı bir kredili mevduat hesabıdır. Avans hesap limitiniz ile;

  • Garanti Bankası ATM’lerinden nakit para çekebilir
  • Paracard’ınızı kullanarak alışveriş yapabilir
  • Garanti BBVA Mobil uygulaması ya da Garantibbva.com.tr adresinden tüm ödemelerinizi gerçekleştirebilir
  • Harcamalarınızı taksitli olarak geri ödeyebilirsiniz

Garanti Bankası Avans Hesap Nasıl Açılır?

Avans Hesabınızı kullanmaya başlamak için ilk olarak bankanıza Avans Hesap başvurusunda bulunmanız gerekir. Başvuru için;

  • Garanti Bankası şubelerini ziyaret edebilir
  • Garanti.com.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurabilir
  • İnternet bankacılığı ya da mobil uygulama üzerinden başvurunuzu kendiniz gerçekleştirebilirsiniz

İnternet bankacılığından başvuru yapmak için sisteme giriş yaptıktan sonra; Başvurular > Kredi > Avans Hesap adımlarını izleyin. Garanti BBVA Mobil uygulaması üzerinden başvuru yapmak için sisteme giriş yaptıktan sonra Bankacılık İşlemleri> Başvurular > Kredi/Avans Hesap Başvurusu > Avans Hesap Başvurusu adımlarını izleyin.

Avans Hesap limitinizden yapmış olduğunuz harcamalar hesabınıza para girişi olduğunda otomatik olarak ödenir. Harcamalarınızı Garanti BBVA şubelerinden ya da mobil uygulama üzerinden 12 aya kadar taksitlendirmeniz mümkündür. Taksitli harcamalarınız için limit Avans Hesap limitinizin %80’idir, minimum kullanım tutarı 100 TL’dir.

Taksit ödemeleriniz Avans Hesabınızın bağlı olduğu vadesiz hesaptan otomatik olarak yapılır. Dilerseniz Garanti BBVA Mobil, Garanti.com.tr veya banka şube ve ATM’lerinden erken ödeme yaparak borçlarınızı kapatabilirsiniz. Son ödeme tarihi geçen borçlar faize tabi tutulur.

Garanti Bankası Günlük ve Aylık Faiz Oranları

Avans Hesap limitinizi kullanmadığınız sürece herhangi bir ücret, faiz ya da komisyon ödemeniz gerekmez. Limitinizden yapacağınız harcamalar için faiz oranlarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Faiz Oranı KKDF ve BSMV
Günlük %1.25 2 TL
Aylık %1.25 15 TL

Taksitli borçlarınızın son ödeme tarihinizi geçirmeniz halinde anapara üzerinden faiz uygulanır. Taksitli ödemeler için KKDF oranı %15, BSMV oranı %5’tir.

Garanti Bankası Avans Hesap Nasıl Kapatılır?

Avans Hesabınızı kapatmak isterseniz öncelikle taksitli ödemeleriniz dahil tüm borçlarınızı ödemeniz gerekir. Daha sonra Garanti BBVA şubelerinden kredili mevduat hesabı kapatma başvurusunda bulunabilirsiniz. Hesap kapatma işleminizi kendiniz yapmak isterseniz internet bankacılığı ya mobil uygulama üzerinden Ana Menü > Avans Hesap > Cayma Talebi adımlarını izleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. İsmail diyor

    Ek.hesabı.acmak.istiyorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası