Yeni Skoda Octavia Nihayet Türkiye Pazarına Giriyor

1

Skoda’nın geçtiğimiz yılın Kasım ayında tanıtımını yaptığı, COVID-19 salgını nedeniyle de yeni neslinin Türkiye pazarında uzun zamandır giremeyen modeli yeni Skoda Octavia nihayet ülke topraklarına adım atıyor. Normal şartlarda Eylül ayı itibariyle bayilerde satışa sunulması hedeflenen otomobilin gelişinin bu kadar ertelenmesinin nedeni ise salgın nedeniyle uzun bir süre markaların karantina dönemine girmesi ve bu süreçte üretimlerin bir çok yerde durma noktasına gelmesi.

Yeni Skoda Octavia Nihayet Türkiye Pazarına Giriyor

Skoda’nın Türkiye distribütörü olan Yüce Auto geçtiğimiz süreçte sevilen otomobilin 2020 yılının son çeyreğinde Türkiye’de olacağını bildirmişti. Senenin son günlerine geldiğimiz bu dönemde Octavia modelinin ülke topraklarına girme olasılığını kafamızdan çıkarmışken Skoda’dan sevindiren haberler gelmeye başladı. Markadan sızan haberlere göre otomobil 22 Aralık Salı günü itibariyle showroomlardaki yerini alacak.

Yeni Skoda Octavia Nihayet Türkiye Pazarına Giriyor

Başlangıç fiyatlarının 299 bin 800 TL’den başlaması beklenen Yeni Skoda Octavia modelinin ayrıca lasmana özel de, özel indirimlerle gelmesi bekleniyor. Bu indirim tutarının ise 20 bin ila 30 bin TL arasında olması öngörülüyor. Volkswagen çatısı altında faaliyetlerine devam eden markanın bu modeli de Golf 8’in üretildiği MQB platformundan asfalta inecek. Türkiye’ye özel iki farklı motor seçeneğine sahip olacak otomobil hakkında paylaşılan diğer detaylara hep birlikte bakalım.

Yeni Skoda Octavia Nihayet Türkiye Pazarına Giriyor

Yeni Skoda Octavia Motor ve Fiyat

Kaputunun altında 2 adet motor seçeneği olacağını belirttiğimiz Octavia’nın her iki seçeneği de mild hybrid teknolojisine sahip olacak. 1.0 TSI e-TEC ve 1.5 TSI e-TEC hacimlerine sahip olan bu iki motor seçeneğini ise sürücüler opsiyonel olarak seçebileceği Octavia Elite ve Premium paketleri ile satın alabilecek.

Yeni Skoda Octavia Nihayet Türkiye Pazarına Giriyor

Aralık ayına özel fırsatlar ile birlikte satılan otomobilin 1.0 TSI e-TEC Elite modeli bu dönemde 319 bin 900 TL yerine 299 bin 800 TL’den satılacak. Yine Elite paketinin 1.5 TSI e-TEC seçeneği ise 344 bin 900 TL’den inerek Aralık fırsatı ile birlikte 324 bin 800 TL’den alıcısını bekleyecek.

Yeni Skoda Octavia Nihayet Türkiye Pazarına Giriyor

Aralık döneminde satışta olacak bir üst paket olan Premium seçeneğinde ise indirim oranları biraz daha iştah kabartıyor. 1.0 TSI e-TEC Premium modeli normalde 344 bin 900 TL’den işlem görürken bu dönemde 314 bin 900 TL’den satılacak. 1.5 TSI e-TEC Premium seçeneği ise 369 bin 900 TL’lik fiyatının aksine 339 bin 800 TL’den işlem görecek.

Yeni Skoda Octavia Nihayet Türkiye Pazarına Giriyor

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Tevfik diyor

    Octavia modellerine bayılıyorum, skoda’nın bana en göre en güzel modellerinden birisi diyebilirim. Geniş arabaları daha çok seviyorum, içerisinde rahat hareket edeceksin (sadece şoför olarak değil) her anlamda.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası