Tesla Model S Açılmayan Kapısı Nedeniyle Can Aldı

0

Günümüz teknolojisinde elektrikli araçlar ayrı bir yer tutuyor. Bu araçların başını çeken markalardan biri de Tesla. Malesef ki skandal bir olay sonrasın da Tesla firmasının hatası nedeni ile şirketin gözde modellerinden biri olan Tesla Model S can aldı. Fütüristik tarzda üretilen ve geleceğin arabası olarak lanse edilen Tesla, anahtar gösterilmek sureti ile açılan kapı kolları ile dikkat çekiyor. Kullanıcısına üstün özellikler sunan ve bir dönem ‘en güvenli araç’ adı altında satışı yapılan Tesla’da yoksa üretim hatası mı var?

Kaza Nasıl Oldu?

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan kazada Dr. Omar Awan, Amerika’nın Florida eyaletinde yolculuk ediyordu. Yolculuk esnasında Tesla Model S’in kontrolünü kaybeden Omar Awan aracını yol kenarında bulunan bir Palmiye ağacına çarparak durabildi. Kaza sonrası alev alan Lityum İyon özellikli bataryalar sebebi ile panikleyen araç sürücüsü Awan aracın kapılarını açamadı. Çevrede yer alan insanlar tarafından yardım edilmeye çalışılsada, tesla firmasının hatası yüzünden Dr. Awan yalnızca akıllı anahtar gösterilerek ortaya çıkan kapı kolları ile güvenli olduğu lanse edilen araçtan dışarı çıkamadı. Kaza sonrası alev alan aracın içerisinde hızla yayılan ateş ve duman sebebi ile feci şekilde yanarak can veren Dr. Awan için ailesi Tesla şirketine dava açtı.

Tesla cephesinden konu ile alakalı herhangi bir geri dönüş yapılmaması ise dikkat çekiyor. Geçmişte benzeri bir kaza yaşanmış ve iki genç adam tıpkı Dr. Awan gibi bir anda alev alan Lityum İyon özellikli bataryalar sebebi ile yanarak can vermişti. Tesla görülen davaya avukat göndermedi ve kendini savunmadı. Bilinen tek açıklamalarının ise kaza dolayısıyla oldukça üzgün olduklarını belirten kısa bir paylaşım olması göze çarpıyor.

Aile Tesla’yı Suçluyor

Ailesine göre Dr. Awan çevreci bir insandı. Bu sebeple çevreye duyarlı olduğunu düşünen bir Tesla kullanıyor ve elektrikli araç kullanmayı tercih ediyordu. Tercihi sebebi ile bir gün yanarak hayatını kaybedeceğini düşünmüyordu. Ailesi Tesla’nın güvenlik düzeyinde bir kusur olduğunu, kaza anında anahtar gösterildiğinde ortaya çıkan kapı kollarının o anki kaza şiddeti ve paniğiyle mümkün olmadığını belirten açıklamalar yapmaktan geri kalmıyor. Dava ile alakalı süreç devam ederken, Tesla’nın açıklaması ise merakla bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası