Ford Mühendisi Edge RS’in Geleceği Hakkında Konuştu

0

Ford’un önümüzdeki süreçte Mustang, GT ve Focus modellerinin dışında yer alan gövde tiplerinden tamamen vazgeçeceğini duymayan yoktur. Marka Amerika pazarında bu hedefini uygulamaya koydu bile. Marka da oluşacak bu boşlukları da Edge ST ve Edge RS gibi SUV modellerin doldurması hedefleniyor. Markanın Performance bölümü yöneticilerinden olan Ed Krenz’de ilk olarak ele alacakları modelin Edge RS olabileceğini belirtti.

Ed Krenz bir otomotiv dergisine yaptığı açıklamada ise şunları söyledi; ”Premium araçlara yer vermeden yüksek performanslara sahip bir SUV modeli yaratmaya çalışıyoruz. Peki ama hedeflerimize nasıl ulaşacağız? Edge RS’in yeni baştan ele alınması, daha performanslı hale getirilmesi bunların beraberin de yeni sürüş dinamiklerini getirmek zorunda. Bunları ise daha agrasif tekerler ve süspansiyonlara ek olarak, yayları ve tork değerlerini daha da iyileştirerek gerçekleştirmeye çalışıacağız.” dedi.

Ford Edge RS Detayları

Markanın Yeni Edge ST modeli 2.7 litrelik hacimli bir EcoBoost V6 motora sahip. Bu motor 340 beygirlik güç üretimine sahipken 515 Nm tork da üretiyor. 8 ileri otomatik şanzımana sahip SUV model, AWD platforma sahip. Aracın Amerika pazarında ki satış fiyatı ise 42.355 dolardan başlamakta. Yani TL değeri 250.000 TL civarı.

Şimdi gelelim Edge RS modeline. Ed Krenz göre RS’in bir otomatik şanzımana ihtiyacı yok. Bunu da yaptığı ”Edge RS için hedeflediğimiz kitle manuel şanzıman tercih edecektir.” sözleri ile dile getirdi. Ayrıca Krenz; ”Manuel şanzıman seçeneği özellikler Mustang modellerin de vazgeçmediğimiz bir donanım seçeneği. Aynı durum Fiesta ve Focus ST modellerimizde de geçerli. Otomatik şanzıman seçeneğine ise ihtiyaç olup olmadığı ise tabi ki zaman gösterecek.” RS modeli hakkında da detaylı bilgilere yer vermeyen Ed Krenz, SUV modelin nasıl bir görünüme kavuşacağı hakkında kaba bir tasarım oluşturmuş aslında.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası