Hisseli Tapuya Kredi Veren Bankalar

0

Hisseli tapu ile kredi olanağı bankalarda ipotekli ihtiyaç kredisi başlığı altında ele alınmaktadır. Bu kredi türünde bankalar genellikle aynı kredi politikasını izlemekte olup koşulları yerine getirenler kredi almaya hak kazanmaktadır. Hisseli tapu bankaya teminat olarak sunulmakta ve bu da kredi limitinin yüksek olmasını sağlamaktadır.

Hisseli tapı ile kredi başvurusu yapılırken tapu üstünde adı geçen kişi krediye kefil olmaktadır. Tapunun bir kişi üzerine geçirilmesi halinde kredi verilmektedir. Ancak arsa ya da arazi eşit parsellere bölünüp tapulaştırılırsa bu koşul sağlanmış olarak kabul edilir. Bu ve diğer şartlar sağlandığında seçilen bankaya şube aracılığıyla kredi başvurusu yapılabilir.

Hangi Bankalar Hisseli Tapuya Kredi Verir?

Bankaların büyük bir kısmı hisseli tapu ile kredi vermektedir. Bunlar arasında özellikle Vakıfbank, Denizbank ve Ziraat Bankası uygun kredi koşulları ile öne çıkmaktadır. Ziraat bankası tapuyla kredi kampanyası kapsamında 36 ay ile 60 ay arasında vade seçenekleri ile kredi vermektedir. Kredinin tutarı tapunun durumuna ve başvuru yapan kişinin kredi notuna göre farklılık gösterecektir. Kredi sicili ne kadar iyiyse buna bağlı olarak alınacak kredi de artacaktır.

Denizbank hisseli tapuya kredi kampanyasına göre diğer bankalarda olduğu gibi tapunun tek bir kişiye ait olması şartı aramaktadır. Yüksek kredi notu koşulu Denizbank için de geçerlidir. Vakıfbank kredi kampanyasından tapu ile yararlanmak mümkün olup kefillik durumu ile tapudaki hisseyi bölme şartlarının sağlanıyor olması gerekir. Yani tapuda adı geçen kişiler kredi çeken kişiye kefil olacak ya da tapu bir kişinin üzerine geçirilecektir. Bunun için eşit parsellere bölünmelidir.

Hisseli Tapuya İhtiyaç Kredisi

Bankalar tarafından hisseli tapuya ihtiyaç kredisi verilmektedir. Tapunun tek kişi üstüne olması ve kefillik durumu sağlandığında ipotek gösterilen evin %80 bedelinde kredi alınabilir. Bu bedelin belirlenmesi için banka tarafından ilgili konuta eksper gönderilir ve inceleme yapılır. Eksper onayı verildiği takdirde kredi alınabilecektir. Bankaların bu koşullar altında sundukları kredi faiz oranları sürekli güncellenmekte olup kredi faizi 36 aya kadar belirlenebilir. Kredi faizi belirlenirken diğer tüm kredilerde olduğu gibi kredi skoru dikkate alınacaktır.

Kredi Almak İçin Hisseli Tapu Tek Tapuya Nasıl Çevrilir?

Tapu üzerinde birden fazla kişi hak sahibiyse yani müşterek tapu varsa arsa, konut fark etmeksizin tüm tapular hangi bölümde kimin hak sahibi olduğunun belirlenmesi adına bölünebilir. Bunun için ilgili yer ruhsatlı ve iskanı alınmış olmalıdır. Bunun için bağlı olunan belediyeye başvuru yapılması gerekir.

Tapunun ayrılması için gerekli çalışmalar kadastro ve harita mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Eğer taşınmaz müstakil olarak düzenlenecekse bunun için her bir hisse paycısının izni alınmalıdır. Bu sayede taşınmaz bir isme ait olacak şekilde yeniden düzenlenir. Gerekli onaylar tamamlandıktan sonra tapu müdürlük aracılığıyla çevrilir. İşlemlerin son bulabilmesi için Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından işlem ücreti alınmaktadır.

Hisseli Tapuya Anında Onaylı Kredi

Mevcut hisseli tapuya anında onaylı kredi verilebilmesi için tapu ipotek olarak alınmakta ve özel şartların sağlanması gerekmektedir. Kredinin anında onay alabilmesi in tek tapu şartı sağlanmalıdır. Fakat tapudaki hisse sayısı fazlaysa bu tapuların bir kişinin üzerine geçirilmesi pek mümkün olmamaktadır.

Koşullar sağlandığında kredi başvurusu için gerekli belgelerle birlikte bankanın şubesine gitmek gerekir. Şubeden yapılan başvurularda tapunun durumu, başvuru yapacak olan kişinin aylık geliri, kredi sicili, kefillik durumu gibi bilgilere ulaşılabilir. Uygun koşullar sağlandığında uygun faiz oranı ve vade seçenekleri ile mülkiyetli tapuya kredi verilecektir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası