Karbon Fiber Kaplı Ford GT Chicago’da Görüntülendi

0

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Chicago araç fuarının gözdesi karbon fiber kaplı Ford GT oldu. Tüm kaporta aksanı karbon fiberden üretilmiş olan bu farklı sürüm, tasarım ve performansıyla beğeni topladı. Ford üreticileri aracın güç yönünden de artırıldığını ve 660 beygirlik güce ulaştığını belirttiler.

Özel Şirketlerin Özel Araçları

Chicago Otomobil Fuarında otomobil tutkunlarına özel bir araç ritüeli sunuldu. 8 Şubat’tan 17 Şubat’a kadar sürecek olan fuarda en çok ilgi çeken aracı Ford’un süper otomobil modeli “GT” oluşturdu. Ford GT süper araç grubuna giriyor ve bu sebeple otomobil fuarında yer alıyor. Ancak Fuarda meraklılarına sunulan Ford GT’nin farklı bir özelliği daha bulunuyor.

Bu araç diğer Ford GT’lerle kıyaslandığında 3 katlık uzun zamanda üretiliyor. Sürenin bu derece uzun olmasının sebebini ise aracın tamamının karbon fiberle kaplanmış olması oluşturuyor.

Araca “Ford GT Liquid Carbon” adı veriliyor. Ford mühendisleri bu aracın kaplamasını yapmak için, diğer araçlarına nispeten 3 hafta fazla uğraşmışlar. Karbon fiberin lifli görüntüsünü bozmadan tasarım yapmak isteyen Ford mühendisleri, aracın çok etkileyici bir hale gelmesini sağlamış. Kaportadaki karbon fiberin üzerini cila ile parlatarak daha etkileyici hale getirmişler.

Karbon Fiber Kaplı Ford GT

Genellikle Karbon fiber kaplaması yarış arabalarında kullanılıyor. Ancak yarış arabalarında hafif olan karbon fiber kaplaması kullanılıyor. Ford’un GT modelinde ise kaportaya uygulanan işlem, aracın daha güçlü olmasını sağlıyor.

Ford GT Liquid Carbon üretiminde, malzemeler tek tek ve elde üretiliyor. Araç yalnızca görünüş açısından değil, performansının yüksekliğiyle de göz dolduruyor. Özel GT modelinde mühendisler, 3.5 litre kapasiteye sahip olan ikiz turbo V6 motor kullanmışlar. Bu işlemin uygulanması aracın beygir gücünü toplamda 660 beygir gücüne ulaştırmış.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası