Öğrencilere Yüksek Limitli Kredi Kartı Veren Bankalar

0

Öğrenciler okul yıllarında genellikle ihtiyaçlarını karşılamak adına burs kullanımı ya da part time işlere girerek masraflarını karşılamaya çalışırlar. Ailelerden gelen para ya da kendi kazançları bazı durumlarda yeterli gelmeyebilir ve bu durum öğrencileri artı kaynaklara yönlendirir. Bunların başında ise genellikle kredi kartları yer alır. Kredi ve kredi kartı gibi ürünler genelde kredi notu, çalışma durumu sistemlere entegreli verildiği için bankalar öğrenciler için ayrı kolaylıklar sağlar.

Öğrencilerin çoğunun herhangi bir çalışma geçmişi olmadığı için ve kredili ürünleri daha önce bir çoğu kullanmadığı kredi notları henüz oluşmamıştır. Bu nedenle bazı bankalar özel olarak öğrencilere kredi kartı verir ve cazip avantajlar sağlarlar. Genellikle bankalar öğrencilerin kullandığı kredi kartlarından kart aidatı aldın da herhangi bir ödeme de almaz. Yaşanan avantajlar karşısında nakit ihtiyacı duyan öğrencilerin birinci öncelikleri arasında ise kredi kartları geliyor. Peki öğrenciler kredi kartına nasıl sahip olabilir, öğrencilere yüksek limitli kredi kartı veren bankalar hangileridir yakından bakalım.

Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar

Öğrenciye kredi kartı veren bankaların başında aslında İş Bankası ve Ziraat Bankası gelmektedir. İki bankada geçtiğimiz süreçte bu anlamda bir çok kolaylık sağlamışlardır ve kampanyalar ile öğrencileri desteklemiştir. Tabii ki öğrenciye verilen kredi kartlarının limitleri normal maaşlı çalışan birinin kredi kartı gibi yüksek limitli olmaz. Peki öğrenciler yüksek limitli kredi kartını nasıl alır?

Öğrencilerin yüksek limitli kredi kartı alabilmesi geçmiş banka tecrübelerine bağlıdır aslında. Eğer öğrenci geçmiş dönemde farklı bankalardan, banka ürünlerini yani kredi veya kredi kartı kullanımı gerçekleştirmişse, ödemelerini düzenli yapmışsa limiti yüksek kartı kolaylıkla alabilir. Eğer öğrenci part time bir iş yerinde çalışıyorsa ve çalıştığı süre zarfında da sigortası aktif olarak işliyorsa yüksek limitli kredi kartı onayı almasında da bir sıkıntı yaşamayacaktır. Üstelik bunu hemen hemen her bankadan talep edebilir. Şimdi öğrencilere kredi kartı veren bankalar ve kredi kartı özelliklerine bakalım.

İş Bankası Maximum Genç Kredi Kartı

İlk kartımız İş Bankası tarafından gençlere öğrencilere verilen kredi kartı olan Maximum Genç Kredi Kartı dır. Kredi kartına 18 – 25 yaş arasında yer alan çalışan gençler ve öğrenciler başvurabilir. Kartın limiti 2.000 TL’ye kadar belirlenirken, kartın %50’sine kadar da nakit avans veya taksitli nakit avans kullanımı yapılıyor. Eğer çalışan bir öğrenciyseniz sektörünüze ve kazancınıza göre kredi kartı limiti daha da yüksek çıkabilir. Maximum Genç Kredi Kartı başvurusu için; büyük harflerle ”GENC” yazıp bir boşluk bırakıp, ”T.C. Kimlik Numarası” girip 4402 gönderebilirsiniz. Diğer alternatif başvuru yolları ise İş Bankası internet ve mobil bankacılığın yanı sıra İş Bankası şubeleridir.

Ziraat Bankası Bankkart Genç Banka ve Kredi Kartı

Öğrenciler özel olarak hazırlanmış bir diğer kredi kartı seçeneğini ise Ziraat Bankası sunmaktadır. Banka tarafından verilen Bankkart Genç kartı hem normal hesap kartını, hem de kredi kartını tek bir kart üzerinden sunar. Yapmanız gereken tek şey alışveriş sırasında banka veya kredi kartı seçeneğini seçmeniz olacaktır. Bu kart KYK bursu, öğrenim kredisi veya 18 – 26 aralığında yer alan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine özeldir.

Bu kartı diğer kartlardan ayıran en güzel özelliği hesabınızda hiç para olmadığı zaman öğrenciye sunulan faizsiz/masrafsız ekstra alışveriş imkanı sunan Harçlık Avans bakiyesidir. Öğrenciler faizsiz ve masrafsız olan bu hizmeti KYK bursları devam ettiği sürece istedikleri zaman kullanabilirler. Eğer hali hazırda Bankkart Genç kullanımı yapıyorsanız ve kredi kartı özelliği istiyorsanız bunun için Ziraat Bankası şubelerinden birini ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Bankkart Genç Banka ve Kredi Kartı öğrencilere tamamen ücretsiz olarak sunulmaktadır. Öğrenci olduğunu süre boyunca kartı herhangi bir şekilde aidatı ya da masrafı çıkmaz. Sıradan bir kredi kartında yapılabilecek tüm işlemleri ücretsiz bir şekilde yapabileceğiniz kartın bakiye bilgilerini ise “BAKIYE” yazıp 4747’ye göndererek kolayca öğrenebilirsiz. Bankkart Genç Banka ve Kredi Kartı başvurusu için ise; GENC BANKKART yazıp 4747’ye SMS gönderebilirsiniz.

Öğrenci Kredi Kartı Limiti Nasıl Belirlenir?

Öğrencilerin genelde kredi notu sistemi aktif olmadığı için başvuru sırasında öğrenci belgesi bulundurmaları gerekebilir. Eğer çalışan bir öğrenciyseniz bu iki durumu da bildirmeniz halinde yüksek limitli kredi kartı alabilirsiniz. Başvuru işlemleri sırasında bu iki kritere dikkat etmeniz sizin için avantaj sağlayacaktır. Eğer daha önce herhangi bir banka ürünü kullanıp, sürekli gecikmeler ve ödeme düzensizliği yaşadıysanız bu durum sizin için oldukça dezavantaj sağlayacaktır. Kredi kartınızı aldığınız da ya da almaya gitmeden önce eğer ailenizden veya çevrenizden bir kefil bulabilirseniz kredi kartı limitini arttırmanız daha kolay bir hale gelecektir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası