Ziraat Bankası Cebe Havale Nasıl Yapılır?

0

Ziraat Bankası Cebe Havale uygulaması ile dilediğiniz telefon numarasına para gönderebilirsiniz. Ziraat bankası hesabınızdan Cebe Havale işlemi gerçekleştirmek için İnternet Bankacılığı ya Mobil Bankacılık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Ziraat İnternet Bankacılığı ile Cebe Havale

İnternet bankacılığı ile Cebe Havale işleminizi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin;

  1. Ziraatbank.com.tr adresinde ekranın sağ üstünde bulunan ‘Bireysel’ seçeneğine tıklayarak İnternet Bankacılığı giriş ekranını görüntüleyin. T.C. kimlik numaranız/ Müşteri numaranız ve müşteri şifreniz ile sisteme giriş yapın. Şifrenizi bilmiyorsanız giriş ekranında altında yer alan ‘Şifremi unuttum’ butonuna tıklayarak yönlendirildiğiniz sayfadaki bilgileri girin, şifreniz bankanızda kayıtlı telefon numaranıza kısa mesaj olarak gönderilecektir.
  2. Sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın sağ tarafındaki menüden Para Transferleri> Cebe Havale sekmelerine gidin.
  3. Cebe Havale gönderme işlem ekranında para göndermek istediğiniz kişinin T.C. kimlik numarası ve telefon numarasını yazın. Bir sonraki adımda havale işleminin hangi vadesiz hesabınızdan yapılacağını seçin. Son adımda havale tutarını belirterek işleme onay verin.

Cebe Havale işlem onayınızdan sonra alıcıya bilgilendirme mesajı gönderilecektir.

Ziraat Mobil ile Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Ziraat Mobil uygulaması ile Cebe Havale işleminizi gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin;

  1. Ziraat Mobil uygulamasını Play Store, Google Play ya da App Store üzerinden cihazınıza indirin.
  2. Uygulamaya T.C. kimlik numaranız/ Müşteri numaranız ve müşteri şifreniz ile giriş yapın.
  3. Açılır menüden ‘Para Transferleri’ne dokunun, daha sonra ‘Cebe Havale’ seçeneği ile devam edin.
  4. Ekranda açılacak olan yasal onay işlemini gerçekleştirin.
  5. Cebe Havale ekranında para göndermek istediğiniz kişinin T.C. kimlik numarası ve telefon numarasını girin. Bir sonraki adımda havale işleminin yapılacağı vadesiz hesabınızı seçin ve işlem tutarını girin. Onayınızdan sonra Cebe Havale işleminiz gerçekleşecektir.

Cebe Havale uygulaması ile günlük 500 TL’yi aşmamak üzere 2 işlem, haftalık 1000 TL’yi aşmamak üzere 4 işlem, aylık 1500 TL’yi aşmamak üzere toplamda 6 kez işlem yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Cebe Havale Nasıl Çekilir?

Ziraat Bankası üzerinden yapılan Cebe Havale işlemi ile cep numaranıza gönderilen parayı çekmek için;

  1. Size en yakın Ziraat Bankası ATM’sine gidin.
  2. Giriş ekranından Para Çekme> Cebe Havale seçeneklerine dokunun.
  3. Açılan ekranda T.C. kimlik numaranızı, telefon numaranızı, gönderici telefon numarasını, havale tutarını ve bilgilendirme mesajında yer alan Cebe Havale referans numaranızı girin. Tüm bilgileri doğru ve eksiksiz girdikten sonra para çekme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bilgilerin yanlış girilmesi durumunda Cebe Havale işlemi iptal olur ve havale tutarı gönderici hesabına iade edilir.
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası