Ziraat Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

0

Günümüzde güvenli bankacılık işlemleri yapmak istediğinizde muhakkak telefonunuza bir güvenlik kodu gelir. İster online alışveriş yapıyor olun, isterseniz de para transferi yapmak isteyin, bu kodu girmeniz gerekir. Ancak bazı durumlar da SMS’ler telefona bir türlü ulaşmaz. Sorun Ziraat Bankası SIM bloke kaynaklı olabilir. Bu da neredeyse tüm işlemlerinizi etkiler.

Banka güvenliğinizle ilgili şüpheye yol açabilecek herhangi bir durumda bloke koyabilir. Bazen de numara değişikliği, 4.5 G’ye geçiş, SIM kart değiştirme gibi işlemler SIM kart blokesi ile sonuçlanır. Bu, kişisel bilgilerinizin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak adına atılmış bir adım olsa da sonsuza kadar sürmez. Dilediğiniz zaman Ziraat Bankası SIM bloke kaldırma işlemini yaparak yeniden SMS almaya başlayabilirsiniz.

SIM Kart Blokesi Hatası

Teknolojik ilerleme ve yenilikler artık kişisel bilgilerin üçüncü taraflarca kullanıma çok daha açık olduğu anlamına gelmektedir. Bu durum da bankaları yeni önlemler almaya itebilir. Ancak aynı şekilde alınan önlemleri ortadan kaldırmak da mümkün ve basittir. Dilediğiniz zaman birçok yoldan SIM kartına konan bloke işlemini iptal ettirebilirsiniz. Üstelik bunun için bankaya gitmenize ya da herhangi bir görevli ile muhatap olmanıza da gerek yoktur.

Ziraat ATM Sim Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

Bir devlet bankası olan Ziraat Bankası’nın hem yurt içinde hem de yurtdışında birçok ATM’si bulunmaktadır. Günümüz koşullarında birçok işleminizi bankaya gitmeden ATM aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz. O işlemlerden bir tanesi de Ziraat Bankası SIM bloke kaldırma işlemidir. Üstelik herhangi bir ATM’yi kullanarak ilgili işlemi yapabilirsiniz.

Size en yakın ATM’ye gittikten sonra kredi ya da banka kartınızı kullanarak kart şifrenizi girmeniz gerekir. Eğer SIM kart blokesi mevcutsa ekranda zaten bununla ilgili bir uyarı çıkacaktır. Uyarıya tıklayıp gerekli adımları izleyerek blokeyi kaldırabilirsiniz. Numara değişikliği sonucu bloke konmuşsa yeni numaranızı ekleyebilir; eskisini kaldırabilir; numaranızın belli bir kısmını düzenleyebilirsiniz. Ayrıca manuel olarak Ziraat Bankası SIM bloke kaldırma adımı için ATM’de Diğer İşlemler -> Bilgi ve Şifre İşlemleri -> SIM Kart Bloke Kaldırma menüsüne girebilirsiniz. Dilerseniz blokeyi banka şubeleri, internet ve mobil bankacılık ve çağrı merkezi aracılığıyla kaldırmak da mümkündür.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası