2020 Audi A3 Sedan Yenilenen Yeni Yüzüyle Tanıtıldı

2

Alman otomotiv devi Audi’nin sevilen modellerinden bir tanesi olan ve merakla beklenen 2020 Audi A3 Sedan nihayet görücüye çıktı. Geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan A3 Sportback’in 4 kapılı versiyonu olan otomobil, aslında A3 Sportback ile neredeyse birbirinin aynısı.

Otomobilin dış tasarımına baktığımız zaman kardeşi A4 modeli ile benzerliği dikkatlerden kaçmasa da, A3 Sedan’da belirgin bazı tasarımlar farklılıklar bulunuyor. Bunlardan en belirgin ve öne çıkan yanı farklı far tasarımı ve daha oturaklı bir görünüme kavuşan tamponu örnek gösterebiliriz.

Genel tasarım olarak eski nesil modeline yakın bir görünümü bulunana otomobil, kardeşi Sportback gibi çıkıntılar hatlar bulunduruyor. İkinci nesilin stop kısımları da biraz markanın Q3 modelini andırıyor. Aracı eski versiyonundan ayıran en önemli değişimler ise otomobilin iç tasarımında gerçekleşmiş.

2020 Audi A3 Sedan İç Tasarım

İç tasarıma baktığımız zaman alışagelmiş konsola gizlenen ekranı artık görmüyoruz. Göğüs bölgesinin merkezine konumlandırılmış yeni multimedya sistemi 10.1 inç’lik bir boyuta sahip. Hava çıkışlarının bulunduğu alan da ise 10.3 inç’lik Virtual Cockpit isimli bir dijital gösterge paneli konumlandırılmış. 10.3 inç’lik dijital panel ise opsiyonel olarak 12.3 inçe çıkarılabiliyor. Audi ayrıca iç tasarımda kullandığı basit kabin anlayışını da terk etmiş gibi görünüyor. Bir çok alanda eski versiyona oranla üst basamak malzemeler dikkatler kaçmıyor.

2020 Audi A3 Sedan Motor Seçenekleri

Aracın kaputunun altına baktığımız zaman ise bizi hiç bir sürpriz beklemiyor maalesef. A3 Sedan modeli, A3 Sportback modelinin kaputunun altında ne varsa aslında onu kullanıyor. Lansman sonrası açıklanan versiyonlar ve sonrasında gelecek seçenekler ise aşağıdaki gibi olacak;

Lansman İle Gelenler Motor
35 TFSI 1.5 TFSI Benzin, 150 Bg
30 TDI 2.0 TDI Dizel, 116 Bg
35 TDI S-Tronic 2.0 TDI Dizel, 150 Bg
Daha Sonra Gelecek Motor
30 TFSI 1.0 TFSI Benzin, 110 Bg
30 TFSI S-Tronic 1.0 TFSI Benzin, 110 Bg
35 TFSI S-Tronic COD MHEV 48V 1.5 TFSI Hafif Hibrit Benzin, 150 Bg
S3 2.0 TFSI S-Tronic 2.0 TFSI Benzin, 310 Bg
30 g-tron S-Tronic 1.5 TGI Doğal Gaz, 131 Bg

Detaylı fiyat listesinin henüz paylaşılmadığı otomobilin güncel olarak Türkiye’de satışta olan modellerinin şu an başlangıç fiyatları 273.525 ₺’den satışta.

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Özcan kılınç diyor

    Nasipse kasım ayı gibi düşünüyorum mevcuttaki aracım suv bir araç inşallah pişman olmam

  2. Kadriye Soyata diyor

    Audi A3 Sedan 2020 modeli çok hoşuma gitti, görünümünde SUV havasını andırıyor çok güzel olmuş, boyut olarak biraz küçük bulsam da almayı dusunebilirim.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası