Yerli Otomobil Fabrikası İçin Bir Yer Belirlendi

0

Türkiye ilk yerli otomobilini üretme konusunda önemli bir adım attı. Yerli otomobil üretmek için öncü olan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 2018 yılında toplandığında büyük bir merak uyandırdı. Çalışmalarına devam eden bu girişim yerli otomobil fabrikası için bir yer belirledi. Bu iş için en iyi yerin Kocaeli Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi olduğuna karar verildi.

Neden Bilişim Vadisi?

Gebze’deki Bilişim Vadisi’nin seçilmesinin en önemli nedenlerinden birisi bu bölgedeki yan sanayi merkezlerinin varlığı. Bursa’nın ve TOSB Otomotiv Yan Sanayi’nin bu bölgede yer alması otomobil üreticisi adaylarının seçiminde etkili oldu.

Üretime 2021 Yılında Başlanacak

Yapılan açıklamalara göre ilk otomobil üretimi 2021 senesinde başlayacak. Üretilecek ilk otomobi ise tamamen elektrikli olacak. C SUV modeli olan bu arabanın 2022 senesinde yollara çıkması bekleniyor. Ardından gelecek ilk beş sene içerisinde ise üretilecek olan modellerin sayısı artacak. Yaklaşık olarak 3 farklı modelin üretimine başlanacağı bildiriliyor.Yerli Otomobil Fabrikası

Neden C SUV Modeli?

Üretilecek olan ilk aracın bir C SUV modeli olacak olmasının nedeni bu konuda yapılan araştırmaların sonucunda ülkemizde en çok bu tür araçlarının satıldığının belirlenmesi. Otomobilin iç dizaynı konusunda ise yine kullanıcıların tercihleri göz önünde bulunduruluyor. Yani yerli otomobilimiz tamamen Türkiye’deki kullanıcıların tercihleri göz önünde bulundurularak üretilecek.

Yerli Otomobil Fabrikası İçin Geri Sayım

Verilen bilgilere göre yerli otomobil konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. mesela bu yıl bitmeden 2019’un son ayında yerli otomobilin bir prototipi sergilenecek. Bununla ilgili yapılacak olan toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Hatta prototipi ilk kullanacak olan kişinin de o olması bekleniyor. Kısacası protopi ve yerli otomobilimizin görücüye çıkmasına az kaldı.

Hem üretici adayı olan firmalar hem de yerli otomobili bekleyen kullanıcılar için büyük gün yaklaşıyor. Yaklaşık olarak iki yıl içinde de yerli otomobilimizin yollara çıkması ve çok sayıda kişinin kullanımına açılması bekleniyor. Bu durum Türkiye’deki otomobil kullanıcılarını da üreticileri de çok heyecanlandırıyor. Gerek dizaynı ve donanımı gerekse de teknik özellikleri açısından yerli otomobili herkes merak ediyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası