Yerli Otomobil Ön Sipariş Fiyatı Ne Kadar Olacak?

0

Geçtiğimiz hafta içerisinde tanıtımı yapılan yerli otomobil ön sipariş fiyatı için miktarın 30 – 40 bin TL aralığında olması bekleniyor. Hem tasarım özellikleri hem de teknolojisi ile oldukça beğeni kazanan yerli elektrikli otomobil için ön sipariş fiyatı belli oluyor. Yerli Elektrikli otomobilin ön sipariş işlemleri TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) bünyesinde yapılacak.

Sipariş Patlaması

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubunca (TOGG) geliştirilen elektrikli yerli otomobil, gündem olmaya devam ediyor. Görücüye çıkmasıyla birlikte kamu kurumlarından belediyelere, spor kulüplerinden sivil toplum kuruluşlarına kadar çok sayıda kuruluş, yerli araç ile ilgili taleplerini açıkladı. Şimdiden 120 binden fazla talep olduğu belirtiliyor.

Tasarımındaki ince detaylar kadar üstün teknolojik özellikleriyle de dikkat çeken elektrikli yerli otomobil alımına yönelik ön sipariş süreci başlıyor. Sipariş ile ilgili tüm işlemler tek elden TOBB tarafından yürütülecek. Bu süreç sonucunda yerli otomobil almak isteyen kişi sayısı da belli olacak.

Fabrika Süreci

TOBB bünyesinde takip işlemleri yapılacak ön ödeme paraları ile, yerli otomobil fabrikası için gereken yatırımın bir kısmının karşılaması düşünülüyor. Ön ödeme miktarı için ise 30 – 40 bin lira aralığında bir bedel belirleneceği tahminler arasında bulunuyor.

Konuyla alakalı açıklamalar yapan BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) Başkanı olan ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği bulunan İbrahim Burkay, şu an itibariyle neredeyse yerli otomobil için belirlenen yıllık üretim sayısı olan 175 bin talep geldiğini açıkladı. Fabrika, Bursa ili Gemlik ilçesinde kurulacak ve 22 milyar liralık yatırımla inşası tamamlanacak. Toplam 4 bin 323 kişi için iş imkânı doğuracak tesiste beş farklı modelde, yıllık 175 bin adet üretim yapılacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası