Volvo İlk Elektrikli Aracına Dair Açıklamalarda Bulundu

0

Güvenlik testleri ile dünyaca üne kavuşan otomotiv markası Volvo ilk elektrikli aracını önümüzdeki günlerde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Konu ile ilgili bilgiler gelmeye devam ederken aynı zamanda son geliştirme ve testlerinin bitme aşamasında olduğu da marka tarafından belirtiliyor. Volvo ilk elektrikli aracına dair yeni bir kasa tasarlamak yerine güvenlik açısından en iyi aracı olan ve hafızalarda yer edinmiş XC40 modelinin elektriklisini üreteceğini açıkladı. Yeni bir tasarım yerine var olan model üzerinde değişiklikler yapmayı uygun bulduklarını ve 16 Ekimde aracı görücüye çıkaracaklarını bildiren şirket, bu anlamda hem avantaj hem de dezavantajlı konumda.

XC40 Model Elektrikli Araç

XC40 modelinin içten yanmalı motoru aracın önünde bulunuyor ve çarpma esnasında motorun hacmi ve büyüklüğü sayesinde çarpmanın şiddetinin azaltılması konusunda da yardımcı bir unsur. Ancak yeni elektrikli modelde bataryaların ön kısma koyacak kadar büyük hacimde olmadığı, bu nedenle bataryaların yolcu kısmının altında olacağı belirtiliyor. Çarpma ve ağır darbe sırasında bataryaların patlayıcı özellik taşımasından dolayı yolcu güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda soru işaretlerine neden olan bu değişikliğin, bataryaların etrafına alüminyumdan kafes yaparak ve diğer önlemler ile elimine edilebileceği söyleniyor. Tabi ki bunların hepsi şimdilik bir varsayım.

Güvenlik Önlemleri

Aracın daha fazla metal kafeslerle desteklenmesinin bir noktadan fazla güvenliğe çok fazla etkisi olmamasından dolayı yazılımsal değişiklikler ve yolcu güvenliğini sağlayacak yenilikler yapılması öngörülüyor. Bunun için Volvo’nun sürücü destek sistemi olarak adlandırılan yeni bir yazılıma geçtiği ve bunun için Zenuity firmasıyla birlikte çalıştığı, yeni sürücü destek sisteminin kazanın olma olasılıklarını sürücüye bildirdiği, tehlikeli durumlarda sürücüyü uyardığı ve aracın kazayı engelleyecek radar, kamera ve sensörlerle donatılmış olacağı kaydedildi. Büyük heyecanla beklenen XC40 modelinin elektriklisinin ne tür teknolojik yenilikler ve yeni sistemlerle donatılmış olacağı 16 Ekim’de belli olacak. Kuşkusuz ki otomotiv sektörün de 7’den 70’e bir çok kişinin kafasında sağlamlığı ile yer edinen Volvo’nun elektrikli aracı da sektörü oldukça sarsacağa benziyor. Daha detaylı bilgiler ve araç hakkın da gelecek olan haberleri kaçırmamak için Araba Haber’i takipte kalın.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası