İsveçli Otomotiv Devi Volvo Elektrikli Araç Üretecek

0

İsveç otomobil üreticisi Volvo elektrikli araç üretecek. Volvo, elektrikli olarak ürettiği SUV sınıfı Volvo XC40’ı bugün görücüye çıkaracak. Tanıtım öncesi Volvo CEO’su olarak görev yapan Anders Gustafsson, bu araç ile başlangıç yapıyoruz, artık 2025 yılına dek her sene yeni bir model elektrikli otomobili yollarla buluşturacağız şeklinde açıklama yaptı.

Güvenli Otomobil

İsveçli şirket Volvo, otomobil dünyasında ürettiği güvenli araçlar ile tanınıyor. Marka, güvenilirliği ilk planda tutan üretim anlayışına sahip. Bu akşam saatlerinde tanıtımı yapılacak olan SUV sınıfı Volvo XC40 ise tamamen elektrikli bir otomobil. CEO Gustafsson’un beyanlarına bakıldığında bu elektrikli otomobil, şirket için elektrikli otomotiv piyasasına adım atma adına sadece bir başlangıç.

Şirket CEO’su Gustafsson, Los Angeles’da geçen çarşamba günü düzenlenen bir etkinlik kapsamında Roadshow ile söyleşi yaptı. Burada yaptığı söyleşide, şirket olarak elektrikli otomobil konusunda büyük planlara sahip olduklarını beyan etti. Anders Gustafsson, ” Artık 2025 yılına dek her yıl bir adet yeni elektrikli otomobil üretmeyi planlıyoruz” demek suretiyle, Volvo’nun bu pazara ciddi bir şekilde gireceğini açıkladı.

Otomobil Platformu

Bu arada şirket yeni tasarladıkları otomobil platformuna da odaklanmış durumda. Bu yeni platforma SMA 2 (Scalable Product Architecture2) adı verilirken, 2021 yılında tanıtılacak Volvo XC90 ile birlikte bu platformda gelecek. İleri nesil yeni SUV modeli olarak tasarlanan Volvo XC90’ın da tamamen elektrikli olacağı yine CEO Gustafsson tarafından açıklandı. Volvo elektrikli otomobillerin üretimi konusunda dört koldan çalışıyor. Performans odaklı araçlar üreten ve şirketin markalarından olan Polestar’da da elektrikli otomobil üretimi için yeni adımlar atılıyor. Şirket tarafından 2022 yılında tanıtımının yapılması beklenen SUV sınıfı elektrikli Polestar 3 modeli de SMA2 platformu ile birlikte gelecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası