Hyundai Yeni Tucson Güce Hükmet

0

Teknolojinin ve tasarımın mükemmel uyumunu Hyundai Yeni Tucson’da birleşiyor. Yeni fark yaratan stili ve kullanılan son Hyundai teknolojileri ile görücü karşısına çıkan Yeni Tucson adından fazlasıyla söz ettireceğine benziyor. Etkileyici bir konfor ve rahatlık sunan Yeni Tucson dinamik ve akıcı tasarımının yanı sıra özgün sürüş dinamikleri ve güvenlik donanımları ile de adından uzun zaman söz ettirecek..

Yeni Tucson’da dinamik, akıcı yüzeyler, ayrıştırılmış hatlar ve dengeli oranlar ile cesur ve atletik bir görüntü sağlanmış durumda. Yeni Tucson’un içerisinde kişisel bir tur atın. Kırmızı, bej ya da siyah deri koltuklarla ferah premium bir iç mekan elde edilmiş. Tamamen açılan panaromik tavan, kabinin içini ışıkla dolduruyor. Ayrıca, elleri kullanmadan otomatik olarak açılan bagaj kapağı ile erişebileceğiniz geniş bir yükleme alanı bulunuyor. Değişimin bu denli iyi olduğunu görmek hiç de zor değil aslında.

Yeni Tucson’un tasarımı elbette sadece gösteriş için değil. Düşürülmüş hava sürtünme katsayısı ve aracın geniş duruşu, yüksek hızlarda aracın stabilitesini sağlıyor. Ön tampon kenarı, A-sütunun azaltılan kıvrımı, arka spoyler yan kenarları ve gövde altının aerodinamik optimizasyonu ile özel iyileştirmeler sağlanmış.

Akıllı anahtar üç saniye boyunca yakınlarda algılandığında, akıllı bagaj kapağı otomatik olarak açılır, böylece ağır ya da hacimli eşyalar Yeni Tucson’a kolay bir şekilde yüklenebilir. Değişken yükleme alanları arka koltukların 60:40 oranında katlanması ile hızlı bir şekilde yeniden şekillendirilebilir ve daha fazla bagaj hacmine sahip olursunuz.

Yeni Tucson, bütün yolcuların genel güvenliğini sağlamak için yüksek dayanımlı malzemeler ile akıllı güvenlik teknolojisini bir araya getiriyor. Yolcu bölümleri, sıcak presleme süreci ile oluşturulan Geliştirilmiş Yüksek Mukavemetli Çelik’ten (AHSS) meydana geliyor. Aktif güvenlik özellikleri AEB, LKAS ve BSD içermekte.. Yüksek performans, hızlı vites geçişleri ve daha iyi yakıt ekonomisi sağlamakta. Yeni 1.6 T-GDI motor ile Hyundai’nin yeni 7 ileri Çift Kavramalı Aktarma sistemi (DCT) ile birleştirilmesinin sonucu.

Hyundai Yeni Tucson’da Öne Çıkanlar

Yeni Tucson’un cesur ve güvenli duruşu, onu sürmenizi bekleyen bir aracın karakterini yansıtıyor. Markanın imzası olan altıgen ızgaranın üst köşelerine doğru devam eden parlak LED ön farlar ile başlayan bu duruş, dinamik bir şekilde tasarlanmış yan yüzeylerle devam ederek geniş, etkileyici arka tasarımla sona ermekte. Aynadaki yan sinyal tekrarlayıcı lambalar, diğer sürücülerin ve yayaların dikkatini çekmekte, böylece dönüşleri ve şerit değiştirmeyi daha güvenli hale getiriyor Yeni Tucson.

Tekerlek kemerlerinin merkezkaç yönlü şekillendirmesi, ileri hareket hissi yaratıyor ve sağlam karakterli duruşu desteklemekte. Sportif iki tonlu yan çıtalar, tekerlek kemerlerini birbirine bağlıyor ve dingil mesafesini görsel olarak genişletmekte. Arka silecek ve yıkayıcı elementler, temiz bir şekilde bagaj kapağına entegre edilmiş. Aerodinamik arka spoyler üzerinde, fren uygulamalarınızı arkanızdaki sürücülere açıkça gösteren Üçüncü Stop Lambası bulunuyor.

Çekici, ferah kabininin içerisinde, Yeni Tucson, yatay olarak şekillendirilmiş gösterge paneli ve gelişmiş arayüzü sayesinde sürücüyle en ergonomik şekilde iletişim kuruyor. Bordo, bej ya da siyah deri koltuklarla ferah ve premium bir iç mekan elde edilmiş. Açılabilir panaromik tavan, kabinin içini ışıkla dolduruyor. Ayrıca, ellerinizi kullanmadan otomatik olarak açılan akıllı bagaj kapağı, sizi geniş bir yükleme alanı ile buluşturuyor.

Ayarlanabilir hava çıkışları, arka koltukta oturan yolcuların hava akışını istedikleri gibi yönlendirmesine olanak sağlamakta. Kullanımı kolay ISOFIX sistemi, uygun çocuk koltuklarını güvenli bir şekilde maksimum emniyet ile sabitlenmiş. Kompakt park fren kontrolü ön koltuklar arasında kullanılabilir boş alan sağlıyor. Bağlantı portları, USB bellek cihazlarını da içeren çoğu kişisel müzik çalar türünü bağlamayı sağlamakta.

Günümüz teknolojisi, yakıt tüketimini azaltırken, daha küçük motorlardan daha yüksek güç ve tork seviyeleri üretmeyi mümkün hale getirmiş. Bunun en iyi örneği; yeni 1.6 lt T-GDI motorun Hyundai’nin 7-ileri Çift Kavramalı Şanzımanıyla (DCT) bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış durumda.

Hyundai Yeni Tucson 2017 Teknik Detaylar

1.6 GDI Benzinli Motor: 1.6 GDI benzinli motor, 6,300 rpm’de maksimum 132 ps güç ve 4,850 rpm’de maksimum 16.4 kg∙m tork sağlıyor.

1.6 T-GDI Benzinli Motor: 1.6 T-GDI benzinli motor, 5500 rpm’de maksimum 177 ps güç ve 1500 ~ 4500 rpm’de maksimum 27.0 kgm tork sağlamakta.

2.0 CRDI Dizel Motor: 2.0 CRDI dizel motor, 4,000 rpm’de 185 ps ve 1,750 ~ 2,750 rpm’de 41.0 kg·m tork sağlar.

Konvansiyonel otomatik şanzımanlar ile kıyaslandığında, Hyundai’nin 7-ileri Çift Kavramalı Şanzıman Sistemi (DCT), Yeni Tucson’un süratle hızlanmasına, üstün yakıt verimliliğine ve düşük CO₂ emisyonuna sahip olmasına katkı sağlımış oluyor. Yeniden gözden geçirilen ön süspansiyon tasarımı daha keskin dönüş tepkisi ve daha rahat bir sürüş sağlamakta. Optimize edilen arka süspansiyon geometrisi hem sürüş konforunu hem de sürüş stabilitesini artırmakta.

AEB sistemi sayesin de öndeki aracın tehlikeli bir şekilde aniden frenlediğini algılar ve otomatik olarak devreye girer. Acil durumlarda sürücüye ve araca gelecek hasarı en aza indirmek amacıyla aracı durdurur. BSD sistemine ait sensörler ise; aracın yanındaki ve arkasındaki alanları kontrol ederek sürücünün kör noktalarına giren araçlarla veya diğer objelerle ilgili sürücüyü uyarır. Algılanan objeler, aynı yöndeki dış dikiz aynası ve gösterge paneli üzerinde görsel bir uyarıyı harekete geçirir. Sürücü sinyal verdiğinde başka bir araç algılandığında ise sesli bir uyarı duyulur.

Yeni Tucson’da bulunan LKAS sistemi, araca yerleştirilen kameralar sayesinde şerit çizgilerini kontrol ediyor ve siz şerit değişikliği için sinyal vermeden araç şerit sınırlarına çok yaklaşmışsa, hem görsel ve işitsel uyarılarla sizi ikaz ediyor, hem de direksiyona müdahele ederek aracın şeritte kalmasını sağlıyor. SBL sistemi ile de gece dönüş yaparken, aracın döndüğü yöndeki Statik Dönüş Farı, aktif hale geliyor. Bu özellik, özellikle virajlardaki görünürlüğü geliştirerek güvenliğe katkı sağlamakta.

Hyundai Yeni Tucson 2017

ATCC: Torku en çok tutunma sağlayan tekerleklere yönlendiren (tork yönlendirme), ATCC güvenlik ve dönüş performansı sağlıyor. Ayrıca iç taraftaki arka tekerleğin belli oranda fren yapmasını da sağlar. 4 teker çekiş sisteminde mevcut. Direksiyon yardım sistemi, dönüşler esnasında dönüşü alamamayı ya da spin atmayı engellemek için gücü düşük sürtünme olan yüzeylere yönlendiyor.

Kolay kullanımlı bir tuş, park frenini aktive eder ya da devre dışı bırakır. Sadece otomatik viteslerde mevcut. 6-hava yastığı sistemi, iki ön hava yastığı, önde iki yan hava yastığı ve her iki yana doğru uzanan iki perde hava yastığından oluşmakta. Sistem, her bir lastikteki hava basıncını kontrol ediyor. Farklılıklar bildirilir ve gösterge panelinde göstermektedir.. Bir kaza durumunda yolcunun boy ve ağırlığına göre hareket eden koltuk başlığı ile boyun incinmesi olasılığı veya diğer baş ve boyun incinmesi durumları minimize edilir.

Yeni Tucson sürücüye ve yolculara benzer konfor ve rahatlık sağlayan özellik ve sistemler sunmakta. İstediğiniz hızı veya hız limitini seçin yeter. Gaza, frene ve ya debriyaja basarak araya girmediğiniz sürece sistem bu hızı ve ya hız limitini devam ettirecek. Yük alanında her ne varsa meraklı gözlerden uzak tutar. İnanılmaz derecede işe yarar bir basit fikir! Arka koltuk alışveriş askısı, alışveriş poşetlerini, çantaları ve her türlü benzer eşyaları emniyete almanın mükemmel bir yoludur.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası