En Az Yakan Dizel Otomobiller – Bu Araçlar Yakıt Cimrisi

0

Yeni otomobil alacak tüketicilerin kafasında ki en temel sorulardan bir tanesi kuşkusuz ki ”en az yakan otomobiller hangisidir?” sorusudur. Son yıllarda artan fiyatlar nedeniyle otomobil almak bir hayli zorlu hale geldi. Otomobil almanın yanı sıra bakım masrafları, vergiler ve yüksek yakıt fiyatları artık tüketicileri almadan önce bir kez daha hesaplama yapmasına yöneltiyor. Otomobillerin bakım masrafları oldukça yüksek hale gelmişken bir çok kişi tasarruflarıyla biriktirdiği arayla aldığı otomobilden tam karşılık alabilmek istiyor. Ayrıca birçok tüketici aldığı otomobili uzun süre kullanıyor.

Uzun süre kullanılmak istenen bir otomobilde tabiî ki bakılması gereken en temel noktalardan birisi yakıt tüketimi. Düşük yakıt tüketimi tüm kullanıcıların aradığı bir nokta ancak eskilerde düşük yakıt tüketimi elde etmek isterken performans, konfor gibi unsurlardan da fedakarlık etmek gerekiyor. Artık gelişen teknoloji ile hem yeteri kadar performanslı ve konforlu hem de düşük yakıt tüketimi elde edebilmek mümkün oluyor. Birçok otomobil üreticisi daha küçük hacimli  ama sıkıştırılmış motorlar sayesinde yakıt tüketimi sağlarken performanstan da ödün vermiyorlar.

Dizel motorlar yıllardır tercih edilen motor türlerinden birisi. Yeni nesil motorlar sayesinde dizel motorlarda artık emisyon sorunu bulunmuyor. Özel filtreleme sistemleri ile üretilen otomobiller doğaya zarar vermezken düşük yakıt tüketimi ile kullanıcı dostu bir araç olmayı başarabildiler. Uzun yıllardır dizel motorlar oldukça sorunlu, bakımları pahalı olarak halk arasında bilinmektedirler.

Ancak bilinenin tam aksine dizel motorlu araçların bakım masrafları hemen hemen benzinli motorlara göre aynıdır. Hatta ve hatta bazı dizel motorlar düzenli bakım sağlandığında ve kurallara uygun kullanıldığında benzinli motorlardan daha uzun ömürlüdür. Dizel yakıt tüketen araçlar düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekerken bir çok tüketicinin ve özellikle şirket aracı olarak kullanılan kurumsal müşterilerin ilk seçenekleri olmaktadır. Ülkemizde satışı bulunan ve en düşük yakıt tüketimine sahip 10 dizel araç listesi ise sizin inceledik.

İşte En Az Yakan Otomobiller

  • Opel Corsa 1.3 CDTI – 100 Km’de 3.2 Litre

Opel Corsa 1.3 CDTI

  • BMW 116D – 100 Km’de 3.4 Litre

BMW 116D

  • Citroen C3 1.4 E-HDI – 100 Km’de 3.4 Litre

Citroen C3 1.4 E-HDI

  • Skoda Fabia 1.4 TDI – 100 Km’de 3.4 Litre

Skoda Fabia 1.4 TDI

  • Volkswagen Polo 1.4 TDI – 100 Km’de 3.4 Litre

Volkswagen Polo 1.4 TDI

  • Volkswagen Golf 1.6 TDI – 100 Km’de 3.4 Litre

Volkswagen Golf 1.6 TDI 3.4 Litre

  • Peugeot 308 1.6 BlueHDi – 100 Km’de 3.5 Litre

Volkswagen Polo 1.4 TDI 3.4 Litre

  • Citroen C4 Cactus 1.6 E-HDi – 100 Km’de 3.5 Litre

Citroen C4 Cactus 1.6 E-HDi - 3.5 Litre

  • Hyundai İ30 1.6 CRDi – 100 Km’de 3.6 Litre

Hyundai İ30 1.6 CRDi

  • Nissan Note 1.5 DCi – 100 Km’de 3.6 Litre

Nissan Note 1.5 DCi - 100 Km'de 3.6 Litre

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası