Döviz, Dolar ve Euro Bozan ATM ve Bankalar

0

Elinizde bulunan Dolar veya Euro cinsindeki paranızı döviz bozabilen ATM ve bankalar aracılığı ile kolaylıkla Türk Lirasına çevirebilirsiniz. Bankalar döviz bozmanın yanı sıra oldukça hızlı bir şekilde döviz alım satım işlemlerini de kolaylıkla gerçekleştirebilir. Her türlü dolar ve euro cinsindeki paranızı banka şubelerinin yanı sıra, bankamatiklerden ve internet şubelerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri elinizde bulunan nakit döviz ile yapabileceğiniz gibi hesabınızda bulunan Dolar ve Euro’yu da kolaylıkla bozdurabilirsiniz.

Tabii ki online internet bankacılığı ve mobil bankacılık sistemleri ile Dolar ve Euro bozma işlemleri için öncelikle müşterisi olduğunuz bankada döviz hesabınızın bulunması gerekmektedir. Eğer TL’ye çevirmek istediğiniz Dolar ve Euro’nuz nakit bir şekilde elinizde bulunuyorsa bunun en kolay yolu banka şubelerini tercih etmek veya ATM’leri kullanmak olacaktır. Aynı şekilde dilerseniz elinizde bulunan nakit TL paranızı da Dolar ve Euro cinsine ATM üzerinden çevirebilirsiniz. Kurumsal kimlik altında bulunan bankalar elbette ki döviz alım satım işlemleri için en güvenilir alternatif arasında yer almaktadır.

Hangi Banka ATM’leri Dolar ve Euro Bozar?

Türkiye’de bulunan bankaların tüm şubelerinde Dolar ve Euro işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Fakat şubede sıra beklememek veya mesai saatleri dışında bu işlemleri kolaylıkla gerçekleştirmek için bankalar döviz alım satım işlemlerini kendi bankamatik sistemlerine de entegre etmiştir. Tabii ki her banka ATM’si döviz bozma işlemini ne yazık ki yapmamaktadır. Döviz alım satımını kolaylıkla yapacağınız bankamatikler ise aşağıdaki listede detaylı olarak verilmiştir.

Banka Döviz (Dolar, Euro) Bozuyor Mu?
CEPTETEB ATM
Enpara.com ATM
Türkiye Ekonomi Bankası ATM ve Şubeler
QNB Finansbank ATM ve Şubeler
Garanti BBVA ATM ve Şubeler
Akbank ATM ve Şubeler
Türkiye İş Bankası ATM ve Şubeler
Türkiye Finans ATM ve Şubeler
Yapı Kredi Bankası ATM ve Şubeler
Ziraat Bankası ATM ve Şubeler
Halkbank ATM ve Şubeler
VakıfBank ATM ve Şubeler

Yukarıda belirtilen tüm bankaların şubesinden ve bankamatiklerinden tüm döviz alım, satım işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede herhangi bir koruma başvurmadan işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca müşterisi olduğunuz bankanın mobil sistemi üzerinden de size en yakın banka ATM’sini görebilir, mevcut ATM’nin de döviz işlemlerine açık mı kapalı mı olduğuna dair detaylı bilgisine ulaşabilirsiniz.

ATM’lerden Dolar ve Euro Bozdurma Nasıl Yapılır?

ATM’ler ile yapılan döviz alım satım işlemleri bir çok vatandaşı korkutsa da hem oldukça güvenilir, hem de oldukça basit bir işlemdir. Banka ATM‘lerinden üstelik işlemlerinizi gerçekleştirdiğiniz zaman o bankanın müşterisi olmanızda gerekmez. Döviz sistemi tanımlı olan tüm banka ATM’lerinden kolaylıkla bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Banka müşterisi iseniz; Kartınızı Takın > Döviz İşlemlerini Seçin > Alım – Satım Seçeneği Seçin > Tutar Girin > Para Yatırın veya Alın. Banka müşterisi değilseniz; Kartsız İşlemlere Tıklayın > Döviz İşlerini Seçin > Para Yatırma veya Çekme Adımlarını İzleyin.

ATM’den Exchange İşlemi Yapılır Mı?

Yukarıda belirtilen banka şubelerinden ve ATM’lerinden tabii ki de Exchange işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Exchange yani değiş – tokuş yapmak istediğiniz para birimini ATM’ye yatırın ve yatırdığınız parayı hangi para cinsinden çekmek istiyorsanız onu seçerek kolaylıkla işleminizi gerçekleştirin. Tabii ki Exchange işleminin yanı sıra elinizdeki nakit para ile direk döviz alımını da kolayca yapabilirsiniz. Bankaların bu hizmeti sayesinde günün her saati ve dakikası herhangi bir döviz bürosuna gerek kalmadan işlemlerinizi kolayca yapmanıza olanak sağlar.

Banka Şubelerinden Döviz (Dolar ve Euro) Bozdurma

Elinizde bulunan herhangi bir para birimini veya Dolar, Euro’nuzu bozdurmak için ATM sistemleri size güvenli gelmiyorsa seçim yapabileceğiniz direk seçenekte ya döviz bürosudur ya da banka şubeleridir. Eğer bulunduğunuz bölgede herhangi bir döviz bürosu bulunmuyorsa, tüm döviz işlemlerini banka şubelerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey size en yakın banka şubesini ziyaret etmek olacaktır. Banka şubelerinde yer alan vezneler sayesinde her türlü döviz işlemini dakikalar içinde gerçekleştirebilirsiniz.

ATM’den Döviz İşlemleri Yapmanın Zararı Var Mıdır?

Eğer ATM’ler aracılığı ile döviz alım satım yapmak, elinizde bulunan Dolar ve Euro cinsindeki paranızı bozdurmak gibi işlemlerden korkuyor ve zararı olduğunu düşünüyorsanız bu düşüncenizin yersiz olduğunu söyleyebiliriz. Bankamatiklerden döviz işlemleri gerçekleştirmenin bir zararı olmadığı gibi oldukça fazla avantajı da mevcuttur.

Bilindiği gibi döviz büroları mesai saatlerine göre hizmet vermektedir. Yine aynı şekilde banka şubeleri de hafta içi olmak üzere belirli saatler aracılığı ile kullanılmaktadır. Ama ATM sistemleri günün 7 günü 24 saat aktif olduğu için ve her yerde bulunduğu için büyük kolaylık sağlamaktadır. Üstelik yaptığınız işlemler sırasında çoğu banka Dolar ve Euro bozma işlemlerinde sizden komisyonda talep etmeyecektir. Hem de müşterisi olmanıza bile gerek kalmadan bu işlemi gece geç saatlerde bile gerçekleştirebilirsiniz.

Döviz Bozan, Dolar ve Euro Alım Satımı Yapan Bankalar

Türkiye’de hemen hemen her banka şubesi ve ATM’si döviz işlemlerinde size yardımcı olacaklardır. Bu işlemler şubelerin yanı sıra internet bankacılığı, cep şubeleri ve ATM gibi kanallardan da dakikalar içinde yapılabiliyor. Hem alım satım hem de değiş tokuş imkanı veren bu bankalardan en çok tercih edilenleri ise; İş Bankası, Denizbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi, TEB ve QNB Finansbank’dır.

İnternetten, Mobil’den Döviz ve Dolar, Euro Alım Satımı

Türkiye’deki tüm bankalardan döviz işlemlerinizi aslında kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunu internet bankacılığı ile yapmak size hem zaman, hem de kolaylık sağlar. Günün her saati bu sayede kolaylıkla döviz alım satımı yapabilirsiniz. Bunun için şubelere, atm’lere veya döviz bürolarına kadar da gitmenize gerek kalmaz. Bankalarınızın online bankacılık sistemlerinde yer alan hesaplar sekmesini ziyaret ederek, Dolar ve Euro hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz. Tabii ki bankalara göre bazı alım satım sınırları bulunabilmektedir. Daha detaylı bilgiler edinmek için bankanızın müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası