ATM Üzerinden Para Gönderme

0

Borç ödemek, çocuğunuza harçlığını göndermek, kredi kartı ekstresini aradan çıkarmak ya da faturalar için para gönderme işlemi sıkça kullanılır. Birçok kişi hala geleneksel yöntemleri tercih ederek banka şubesinden para yatırsa da aslında şubeye gitmeden de ödeme yapmak mümkün. Günümüzde en çok zaman kazandıran ve en kolay yöntem mobil uygulama ve internet bankacılığını kullanmak. Ancak seçenekleriniz bunlarla da sınırlı değil. Aslında ATM üzerinden para gönderme seçeneği de mevcut. Tutarı nasıl yazacaksınız, IBAN numarasını nereye gireceksiniz, kartınız yoksa ne olacak gibi sorular da kafa karıştırıcı. Bilmelisiniz ki artık çoğu banka tüm işlemlerini daha kullanışlı ve kolay bir hale getirmek için uğraşıyor. Dolayısıyla ATM’den para göndermek de sandığınızdan daha basit ve daha az karmaşık.

ATM Üzerinden Para Nasıl Gönderilir?

Hangi bankanın müşterisi olduğunuza bağlı olarak ATM üzerinden para gönderme adımları değişebilir. Yine de işlem temelde oldukça benzerdir. Standart olarak iki ayrı seçeneğiniz bulunmaktadır. Kartlı ya da kartsız olarak para transferi yapabilirsiniz. Her ikisi için uygulamanız gereken adımlar ise farklıdır. Ayrıca para göndermek için ATM üzerinde birtakım bilgiler girmeniz istenir. Parayı göndereceğiniz kişi T.C. kimlik numarasını, IBAN numarasını, telefon numarasını ve isim ve soy isim gibi bilgilerini bilmelisiniz. Bu sebeple ATM’ye gitmeden önce ilk olarak bu bilgileri edinmeniz zaman kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Diğer bir soru işareti de bankanın müşterisi olmak ile ilgilidir. Esasen ATM’den para transfer etmek için bankanın müşterisi olmanız gerekmez. Kartsız para gönderme seçeneği sayesinde o bankada hesabınız olmasa da dilediğiniz kişiye parayı aktarabilirsiniz. Bunun için zaten her bankanın ATM’sinde ilgili bölümler ve buna uygun olan adımlar mevcuttur. Tek yapmanız gereken doğru menü üzerinden gerekli işlemleri yapmaktır. ATM’den para göndermek istediğinizde şu bilgilere ihtiyacınız olacak:

  • Sizin cep telefonu numaranız
  • Sizin T.C. kimlik numaranız
  • Paranın gönderileceği kişinin T.C. kimlik numarası
  • Paranın gönderileceği kişinin cep telefonu numarası
  • Paranın gönderileceği kişinin IBAN numarası, şube kodu ya da hesap numarası

Kartsız Para Gönderme

Menüler ve adımlar bankadan bankaya değişse de benzer şekilde tüm banka ATM’lerinden kartsız para gönderme işlemi yapmak mümkündür. Herhangi bir ATM’den bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Belli bir noktadaki ATM’yi seçmek zorunda değilsiniz. Kartsız para transferi yapmak için:

  • ATM tuşları üzerindeki ‘’GİRİŞ’’ yazan muhtemelen yeşil tuşa basın.
  • Kartsız İşlemler ana menüsünü seçin.
  • Hesaba Para Yatırma işlemini seçin.
  • Açılacak olan ekrana kendi cep telefonu numaranızı ve T.C. kimlik numaranızı girin.
  • Parayı göndereceğiniz kişinin şube kodu ya da hesap numarasını girin.
  • Sonraki ekranda alıcının ad ve soyadını girin ve bilgileri kontrol ettikten sonra her şey doğruysa ‘’Evet’’i seçin.
  • Evet dedikten sonra para giriş bölmesi açılacaktır. Bu kısma yatırmak istediğiniz tutarı koyun.
  • Yatırılan para miktarı doğruysa onaylayın.

Miktar ve girdiğiniz bilgiler onaylanınca ATM’den kartsız para gönderme işleme konur. İşlemin tamamlanmasının ardından bir makbuz verilir. Para ise birkaç dakika içinde karşı tarafa geçer.

IBAN Numarası İle ATM’den Para Yatırma

Eğer bankanın müşterisi iseniz ve kullanıma açık bir banka kartınız varsa IBAN numarası ile ATM’den para yatırma işlemi yapabilirsiniz. Parayı kendi hesabınızdan aktarabileceğiniz gibi işlem sırasında ATM’ye nakit olarak da yatırabilirsiniz. Bu şekilde para yatırmak için:

  • Kartınızı ATM’ye takıp şifrenizi girerek işlemler menüsünü açın.
  • İşlemler menüsünün altındaki Para Yatırma kısmına tıklayın.
  • IBAN Numarası ile Para Yatırma seçeneğine basın.

Bu işlemi yapabilmek için paranın gönderileceği IBAN numarasını bilmeniz gerekmektedir. Numarayı girdikten sonra parayı para yatırma bölümüne ekleyebilirsiniz. Para sayıldıktan sonra ekranda gözüken tutara onay verdiğiniz takdirde işlem tamamlanacaktır. IBAN numarası ile ATM üzerinden para gönderme işlemi oldukça kolaydır. Gönderilen para birkaç dakikada karşı tarafın hesabına ulaşır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası