Maaş Kartı Yenileme Nasıl Yapılır?

0

Çalıştığınız ya da çalışmaya yeni başlayacağınız firma herhangi bir banka ile anlaşmalı olabilir. Bu durumda maaşınızı firmanın anlaşmalı olduğu bankadaki maaş hesabı üzerinden alırsınız. Ayrıca hesabınızı açtırdığınızda size çok sayıda avantaja sahip maaş kartı da verilir. Kamu çalışanları maaşlarını devlet bankalarından alırken özel sektördeki firmalar herhangi bir bankayla anlaşma yapabilirler. Banka tarafından size verilen banka ya da kredi kartı zaman içinde yıpranabilir, kırılabilir, manyetiği bozulabilir ya da çalınabilir. Bu durumda maaş kartı yenileme ihtiyacı ortaya çıkar.

Maaş Kartı Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

İşe başladıktan sonra muhasebe departmanının sizi yönlendirdiği bankada maaş hesabı açtırmak zorundasınız. Hesabınızı açan bireysel müşteri temsilcisi kartınızı hemen bankada teslim edebileceği gibi çoğu zaman süreç normal hesap açtırma ile benzerdir. Hesabınız açıldıktan sonra kartınız bir hafta içinde elinize ulaşır. Bu verilen kartı yenilemek istediğinizde banka ile iletişime geçmeniz yeterlidir. Yenileme sebebi hakkında müşteri temsilcisine bilgi vermeniz gerekir.

Eğer kartınız kaybolmuşsa güvenlik sebebiyle hemen iptalini sağlamalısınız. Bankanız maaş kartı yenileme işlemi için internet bankacılığını kullanmanıza izin veriyorsa işlemlerinizi buradan yapabilirsiniz. Ayrıca çağrı merkezi üzerinden de yeni kart başvurusu yapmanız mümkündür. Temsilci talebinizi aldıktan sonra yeni kartınızı kayıtlı adresinize yönlendirir. Yenileme işlemini isterseniz banka şubesine giderek de yapabilirsiniz.

Yenilenmiş Maaş Kartı Kaç Günde Gelir?

Kartın kaç günde elinize geçeceğine dair net bir şey söylenemez. Bankadan bankaya maaş kartının size ulaşması değişiklik gösterecektir. Başvurunuzu hangi kanal üzerinden yaparsanız yapın başvurduktan sonra tarafınıza bir bilgilendirme SMS’i gelir. Bu SMS’te kartınızın birkaç gün içinde tarafınıza teslim edileceği yazar. Ancak gerçekte bankaların kart gönderim süresi 20 güne kadar çıkabilmektedir. Kart kuryeye teslim edildiğinde de tarafınıza SMS ile bilgi verilir. Genelde maaş kartlarının çok daha öncelikli teslim edildiği de görülmektedir.

Maaş Kartı Yenileme Ücretli Midir?

Çalıştığınız firmanın banka ile anlaşması bulunduğu ve maaş hesabınız olduğu için maaş kartı yenileme ücreti ödemezsiniz. Avantajınız sadece bununla da sınırlı değildir. Firmanızın anlaşması kapsamında kart aidatı ya da hesap işletim ücreti ödemekten de muaf olursunuz. Ayrıca maaş kartınıza özel olarak harcama yaptıkça daha çok puan biriktirebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası