Uluslararası Otomotiv Mühendisleri İstanbul’da Toplandı

0

Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen otomotiv mühendisleri ile Türk mühendisler, Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı kapsamında İstanbul’da bir araya gelerek elektrikli otomobillerin geleceği hakkında istişarelerde bulundular. İstanbul’da bir araya gelen Uluslararası Otomotiv Mühendisleri, elektrikli otomobiller için gelecekte nasıl gelişmelerin yaşanacağı mevcut durum hakkında, geniş çaplı fikir alışverişinde bulundular.

Uluslararası Otomotiv Mühendisleri Elektrikli Araçların Geleceğini Konuştu

Günümüzde elektrikli araçların sektördeki yerinin konuşulduğu konferansta aynı zamanda, elektrikli araçların geleceğe dair dönüşümleri üzerindeki çalışmalar ele alındı. İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı için Türk otomotiv mühendislerinin yanı sıra, dünyanın farklı ülkelerinden 200’e yakın otomotiv mühendisi konferansa iştirak ettiler.

Li-on bataryalarda ki teknolojik gelişmeleri ele alan mühendisler, Türkiye’de elektrikli araba pazarı, elektrikli arabalar için uygulanabilecek teşvik sistemleri, yenilikçi anlayışın hâkim olması ve Türkiye’de elektrikli araçlar için batarya üretimi gibi pek çok konuda görüş alışverişinde bulundular. Verimli geçen konferansta aynı zamanda araçların şarj sorunları, şarj istasyonlarının kurulumu ve ülkeler genelindeki dağılımına kadar birçok tedarikçi sorunları da konferansın gündeminde yer aldı.

Elektrikli Araç Kullanımı Kısa Sürede Milyonlara Ulaştı

Konferans Başkanı olan Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Günay Anlaş konferansta yaptığı açılış konuşmasında, bundan 10 yıl kadar önce dünya genelinde satılan elektrikli araç sayısının binlerle ifade edilirken, artık milyonları bulduğu ifade edildi. Elektrikli araçların satılmasında Çin ve ABD gibi ülkelerin büyük bir paya sahip olduğunu vurgulayan Dekan, bu ülkelerin ardından Avrupa Birliği ülkelerinin de yine önemli sırada yer aldığını vurguladı.

Türkiye’de elektrikli araçların konumuna değinen Günay Anlaş, devlet teşvikiyle birlikte 2018 yılında Türkiye’de elektrikli araç üretimi için çalışmaların daha da yoğunluk kazandığına vurgu yaptı.

Hedef Menzil ve Fiyat Konusundaki Sınırların Aşılması

Otomotiv sektörünün önde gelen analiz kuruluşlarından olan JATO adına konuşan ve şirketin kıdemli analisti konumundaki Juan Felipe Munoz ise yaptığı konuşmasında, Elektrikli araç sektörünün iki farklı boyutu olduğuna değindi. Otomotiv sektöründe elektrikli araç sayısının artırılmasının yanı sıra araçların menzil ve fiyat sınırlarının da aşılması gerektiğini vurgulayan Munoz, ayrıca alt yapı çalışmalarının da geleceğe yönelik büyük bir hızla yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Uluslararası Otomotiv Mühendisleri konuşmaları, elektrikli otomobillerin geleceği hakkında kapsamlı çalışmalar için adımların atılması kararlarıyla son buldu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası