2019 Volkswagen Touareg Sonunda Gün Yüzüne Çıktı

0

Avrupa dahil bir çok pazarda satışa sunulacak olan 2019 Volkswagen Touareg, uzun teaser kampanyasının ardından nihayet gün yüzüne çıktı. Touareg, büyüyen boyutlarıyla birlikte oldukça geniş bir iç hacim vaad ediyor. 77 mm uzatılan aracın genişliği ise 44 mm arttırılırken 7 mm’de alçaltılmış. Araç genişliğinde ve uzunluğunda uygulanan bu değişikler de aracın iç kısmına genişlik olarak yansımış. Değişiklikler ile birlikte SUV modelin bagaj kapasitesi 697 litreden 810 litreye çıkartılmış. Araç içi ve dışında gerçekleştirilen büyüme ve genişliğe rağmen ise yeni model 106 kg hafifletilmiş. Büyüdüğü halde ağırlığının düşmesinin arkasında ise kullanılan %48 alüminyum ve aracın %52’lik bölümünde kullanılan yüksek teknolojiye sahip çelik yer alıyor.

2019 Volkswagen Touareg, ön farlar ile birbirine geçen ızgara yapısıyla kardeşi Volkswagen Arteon’u andırıyor. Yeni dizaynı ile birlikte oldukça oturaklı ve atik bir görünüme kavuşan model, markanın diğer SUV modellerinden ciddi bir farkla ayrılmayı başarıyor. 128 adet farklı LED ön far ile donatılan araçta Matrix LED teknolojisi kullanılmış. Touareg modeli için teknolojik dokunuşlar yapılan LED teknolojiyi Volkswagen ‘geceyi gündüze çevirecek güçte’ ifadesi ile tanıttı. Yeni modelde ön kısımda olduğu kadar arka kısımda çok bir değişiklik göze çarpmıyor. Ön kısımda olduğu gibi arka kısımda da bagaj ve far kısımlarında yine Arteon modeline benzeyen izler yer alıyor. Alman markanın fastback modelinde yer aldığı gibi yeni Touareg’de de model ismi logonun hemen altında, bagaj kapağı üzerine ince bir işçilik ile işlenmiş.

2019 Volkswagen Touareg İç Tasarım

2019 Volkswagen Touareg

2019 Touareg’e yandan bakıldığı zaman ise ilk göze çarpan detay, ön çamurluk kısmından arka kısma kadar uzanan karakterist çizgisi oluyor. Köşe kısma eklenen ufak kelebek cam ise gözden kaçmayan bir diğer ufak detay. Başlangıç seviyesinde dahil 18” jant sunan Volkswagen Touareg, jant seçeneğini de opsiyonel olarak 21” kadar çıkartabiliyor. Yeni nesil model de dış kısımda olduğu gibi iç mekanda da ufak dokunuşlar yer alıyor. 12” boyutlara sahip gösterge paneli 15” ‘lik bir bilgi eğlence sistemi ekranıyla bir araya getirilmiş. Oldukça geniş bir dokunmatik ekrana sahip olan Touareg için özel havalandırma çıkışları da diğer serileri oranla daha aşağıya taşınmış. Yeni nesilde öne çıkan bazı özellikler ise şu şekilde;

  • 4 Tekerden Yönlendirme
  • Gece Görüşü
  • Havalı Süspansiyon
  • Masaj ve Isıtmalı Ön Koltuklar
  • Otomatik Klima
  • 730 Watt Gücünde Dynaudio Ses Sistemi
  • Panoramik Cam Tavan

İç tasarımı destekleyen ve öne çıkan özelliklerden. 2019 Volkswagen Touareg 3 farklı motor seçeği ile Avrupa pazarında satışa sunulacak. Bunlar 1 benzinli olmak üzere 2’de 3.0 litrelik turbo beslemeye sahip olacak olan V6 üniteli dizel motor seçeneği. Benzinli modelde 340 bg gücünde olacak SUV modelde dizel seçenekleri ise 231 ve 286 bg güç üretimi sağlayabilecek.

İleri ki aşamalarda 421 bg’lik güç üreten dizel versiyona da sahip olacak Touareg, 4.0 litrelik V8 turbo dizel motora kavuşacak. Çin pazarına özel olarak sunulması hedeflenen 367 bg’lik hibrit versiyonun ise Avrupa pazarında ne zaman satışa sunulacağı halen gizemini korumakta. Tüm modellerde 4 tekerden çekiş sistemine sahip olacak araç, 8 ileri otomatik şanzıman ile eşlenecek. Tüm teknolojilerini ve mühendislik becelerini Touareg modelin de kullanan Alman otomotiv devi Volkswagen, üst segmente çıkartmaya çalıştığı SUV modelde ne kadar başarı yakalayacağı ise şimdiden merak konusu.

2019 Volkswagen Touareg Sonunda Gün Yüzüne Çıktı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası