Volvo Corona Virüsünden Etkilenmeyen Otomobiller Geliştirecek

0

Son günlerin en ağır kayıplarını yaşatan Corona virüsüne karşı otomobil devi Volvo harekete geçerek corona virüsünden etkilenmeyen otomobiller geliştireceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Volvo’nun geliştiricisi Geely, sağlıklı araçlar üreteceğini açıkladı.

Dünyanın en üstün güce sahip olan otomobil markası Volvo’nun yan kuruluşu Geely, corona virüsü salgınına karşı geliştireceği araçlarla savunma hazırlıyor. Sağlıklı otomobiller tasarlayacak olan şirket araç özellikleri hakkında da bilgiler verdi.

Dünya Devi Şirketler Corona Virüsüne Karşı

Biyolojik silah olduğu düşünülen ve Çin’de ortaya çıkan virüs için dünya devi sayılan şirketler harekete geçti. Vuhan kentiyle birlikte şu an dünyanın dört bir yanına yayılan virüs, halen hayatı tehdit etmeye devam ediyor.

Sağlık kuruluşları ve Huawei, Xiaomi gibi ünlü markalar virüse karşı önlem almaya çalışıyor. Volvo, sağlıklı araç üretiminde hava temizleyici filtre kullanacağını açıklayarak bu ölümcül virüsle mücadelesini dile getirdi.

Corona Virüsünün Daha Fazla Yayılmasını Önlemek

Volvo İsveç kökenli bir otomobil markası olsa da, Volvo’nun üretiminin Çinliler tarafından yapıldığı biliniyor. Geely firması, virüs salgınıyla mücadele etmek için; havayı steril hale getirecek ve virüsleri filtreleyecek araçları geliştirmeye yönelik 370 milyon yuan yani 53 milyon dolar bütçe ayırdığı yönünde açıklama yaptı.

Geely konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geely Auto olarak dünyanın dev otomotiv şirketleriyle biraraya geldik. ABD, Avrupa ve Çin ülkeleri olarak bir ekip kurduk ve bir aracın nasıl antibakteriyel olabileceği konusunu değerlendirdik. Araştırmalarımız sonucunda anti-bakteriyel, anti-viral özellikli ve dokunulan aksesuarları steril hale getirecek olan dizayn sağlanmasına karar verildi. Bu salgını yok etmek için özen şart” ifadeleri kullanıldı. Corona virüsüne karşı savunma amaçlı araçlardan olan Tesla’nın modelleri de virüs ve bakterileri yüzde 99,97 oranında yok ediyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası