Volvo Modelleri Luminar LiDAR Teknolojisi ile Donatılacak

0

Otomotiv sektörünün en güvenli modellerine sahip olan Volvo, yeni araçlarında güvenlik konusunu maksimum seviyeye taşımak için yeni bir anlaşmaya imza attı. İsveçli otomotiv devi teknoloji alanındaki başarılarıyla dikkat çeken Luminar şirketi ile çalışacak. İki şirket yeni nesil Volvo modellerinde kullanılmak üzere yeni güvenlik ve teknolojik alt yapı üzerine çalışmalar yürütecek.

Bu ortaklığın ilk meyvesi olarak Volvo‘nun otoyollarda kullanmayı hedeflediği otonom sürüş teknolojisine sahip araçlar olacak. Volvo modelinin çatısına entegre edilecek olan Luminar LiDAR sistemi, yeni güvenlik gelişmelerinin de bir nevi önünü açmış olacak. Otomotiv devinin yeni nesil SPA 2 modüler araçları ise 2022 itibariyle üretim bandından inecek. SPA 2 teknolojisi ile donatılacak ola araçların yazılım güncellemeleri de otomatik olarak gerçekleştirile bilinecek.

Opsiyonel olarak sunulacak olan Highway Pilot sistemi (Otoyol Pilotu) kullanılacak olan otoyoldaki verileri, coğrafi konumu ve yol koşulları güvenliğini doğruladıktan sonra aktif olacak. Konu hakkında açıklamalar da bulunan marka yetkililerinden Henrik Green, Eğer otonom sürüş destekli araçların sorunsuz ve güvenli bir şekilde ilerlemesi sağlanırsa, bu teknolojinin hayat kurtarma teknolojilerinden biri olabileceği görüşünde.

Volvo araçlarında da kullanılması hedeflenen Luminar teknolojisi, LiDAR sensörlerine sahip olacak. Bu sensör etrafa gönderdiği lazer ışıkları ile çevredeki tüm nesnelerin nerede olduğunu belirleyebiliyor. Sistem internet bağlantısına gerek duymadan otomobilin geçeceği güzargahı tarayarak bir harita oluşturuyor. Bu teknoloji sayesinde kamera ve radarların bireysel olarak elde edemedikleri veriler edinmiş oluyor. Buda otomobilin yüksek hızlarda bile doğru kararlar almasının önünü açmış olacak.

Sistem ile birlikte kullanılacak olan otonom sürüş yazılımları, kemera, direksiyon, otomatik frenleme, pil gücü gibi otonom sürüşe göre donatılmış olan Volvo modellerinde tüm yedekleme sistemi ile entegreli bir şekilde çalışacak. Highway Pilot sisteminin bu temel özelliklerle birleşmesinin sonucunda ise kusursuz bir otonom sürüş desteği devreye girmiş olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası