Volvo ve Geely Ortaklaşa Motor Üretmeye Başlayacaklar

0

Global otomobil pazarında işler kızışmaya başlıyor. Artık yüksek yakıt fiyatları, yakıt rezervlerinin yakın gelecekte tükenme korkusu ve daha temiz bir çevre için bir çok otomobil firması yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. Volvo ve Geely de benzer büyük bir iş için kolları sıvadı.

Volvo yani lakabıyla İsveç tankı yeni yatırımlar ve yeni bir üretim modeli izlemeye başlıyor. Volvo çok sağlam ve halen tüm otomobillerde kullanılan üç nokta emniyet kemeri gibi oldukça önemli bir çok otomobil gereksiniminin patentlerine sahip ve yıllardır tüm dünyada dayanıklılığı, performansı ile bilinen kaliteli bir otomobil markası.2010 yılında Volvo ‘yu Çin merkezli üretici Geely satın almıştı. Satın alma sonrası iki firmanın entegrasyon süreci kademeli olarak yapıldı ve ilk meyvelerini vermeye başladı.

Geely ülkemiz pazarına pek girmeyen ve yüksek satış rakamlarına da ulaşmayan bir marka. Ancak otomobil endüstrisinde yaptıkları araştırma ve geliştirme faaliyetleri ve üretim faaliyetleri ile oldukça etkili bir oyuncu. Ayrıca uluslararası pazarda bir çok markaya sahipler.Özellikle asya ve Ortadoğu pazarında oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan ve güvenilir bir grup.

Volvo ile gücüne güç katan ve uluslararası piyasada bilinir bir marka satın alan Geely Holding yeni yatırımlarının duyurusunu yaptı. Grup yöneticileri tarafından yapılan açıklamada artık Volvo ile Geely ‘nin birlikte motor üretimi yapacağı ve bu sayede maliyetlerin düşürüleceği duyuruldu. Daha ekonomik ve alınabilir araçlar üretmek için yapılan bu mantıklı kararda diğer otomobil üreticileri de unutulmadı. Geely Grubu aynı zamanda geliştirdikleri ve üretimini yapacakları motorları 3. Araç üreticilerine de satacaklarını duyurdu.

Volvo ve Geely Elektrikli Otomobil Üretebilir

Ortak motor üretimi tüketici tarafından dikkat çekmeyebilir ancak, her otomobil üreticisi her araç modelinin geliştirilmesinde milyar dolarlara varan araştırma ve geliştirme faaliyetlerine masraf etmekte ve dolaylı olarak bu maliyetler araç fiyatlarına yansımaktadır. Ortaklaşa üretim ile maliyetleri düşürüp daha uygun fiyatlı araçlar satabilmeyi hedefleyen grubun çalışmaları tamamlandığında doğrudan tüketiciye de uygun fiyat avantajı olarak karşısına çıkacaktır. Ayrıca Geely Holdingin yaptığı açıklamadaki bir diğer önemli husus ise hibrit otomobillerdi. Önümüzdeki 6 yıl içerisinde ürettikleri araçların en az yüzde 50 ‘sinin hibrit olmasını ve bu sayede daha az yakıt sarfiyatlı araç üretimi yapacağı anlaşıldı. Yorumlara göre bu iki çalışmanın neticelerinde Volvo ve Geely ‘nin elektrikli araç pazarının daha alınabilir olduğu zamanlara tam elektrik otomobil çalışmalarını tamamlayarak piyasaya çıkacakları tahmin ediliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası