İş Bankası Ek Hesap, Kredili Mevduat Hesabı Nedir?

0

İş Bankası Ek Hesap, hesabınızda para yokken bile acil nakit para çekebileceğiniz bir kredili mevduat hesabıdır. Ek Hesap limitiniz ile dilediğiniz zaman limitiniz dahilinde;

  • İş Bankası ATM’lerinden nakit para çekebilir
  • Bankamatik kartınızla alışveriş yapabilir
  • Havale, EFT gibi bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebilir
  • Fatura ödeyebilir
  • Talimatlı ödemelerinizi yapabilirsiniz

Ek Hesap Başvurusu

İş Bankası Ek Hesabınızı kullanmaya başlamak için kredili mevduat hesabı başvurusunda bulunmanız gerekir. Başvuru için;

  • İş Bankası şubelerini ziyaret edebilir
  • İş Bankası ATM’lerinden Kredilerim> Daha Fazlası> Başvurular> Ek Hesap adımlarını takip ederek başvuru yapabilir
  • Isbank.com.tr adresinden Kredilerim> Ek Hesap> Başvuru adımlarını izleyebilir
  • İşCep uygulaması üzerinden Krediler> Ek Hesap> Başvuru adımlarını takip edebilirsiniz.

Ek Hesap limitinizi artırmak isterseniz aynı kanallar yoluyla başvuru yapabilirsiniz. Ek Hesap limitinizden yaptığınız harcamalar kullandığınız gün baz alınarak faize tabi tutulur. Kredili Mevduat Hesabınızın bağlı olduğu vadesiz hesabınıza para yatırdığınızda Ek Hesap borcunuz otomatik olarak tahsil edilir. Ek Hesap faizinin ödemesi için belirli ödeme günü belirlemeniz mümkündür.

Ek Hesabınızdan yaptığınız harcamaları incelemek, faiz oranları ve son ödeme tarihi gibi bilgilere erişmek için internet bankacılığı ve mobil uygulama üzerinden hesabınızı inceleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra hesap özetiniz bankanız tarafından kayıtlı e-posta adresinize gönderilir. Hesap özetinizi posta yoluyla almak isterseniz 3,40 TL olan posta ücretini ödemeniz gerekmektedir.

Ek Hesap borcunuzu son ödeme tarihinden önce ödemek isterseniz işleminizi İşCep, Isbank.com.tr ya da Bankamatiklerden yapabilirsiniz. Son ödeme tarihi geçtiği halde ödeme yapılmayan borçlar ekstra faize tabi tutulur. Ek Hesap limitinizden yaptığınız harcamaları dilerseniz 2 aydan 12 aya kadar taksitlendirebilirsiniz. Taksitli kullanım için minimum harcama tutarı 500 TL, maksimum harcama tutarı 10,000 TL’dir.

Ek Hesap Günlük ve Aylık Faiz Oranları

Ek Hesabınızdan yapacağınız harcamalar için günlük faiz oranı %1.25’tir. Buna ek olarak KKDF, [SMV uygulanır. Ödemesi geciken taksitler için hesaplanan faiz tutarında anapara referans alınır.

Ek Hesabınızdan nakit ya da taksitli olarak harcadığınız tutar için faiz tutarı, vergi tutarları ve toplam geri ödeme tutarını hesaplamak için Isbank.com.tr adresinde yer alan Ek Hesap Hesaplama aracını kullanabilirsiniz.

İş Bankası Ek Hesap Nasıl Kapatılır?

İş Bankası Ek Hesabınızı kapatmak için hesap borcunuzu sıfırlandıktan sonra bankanıza yazılı beyanda bulunarak kapatabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası