Kredi Başvuru Sayısı Öğrenme

0

Kredi başvurusu yapmadan önce daha önce kaç kez krediye başvurduğunuzu öğrenmeniz gerekir. Her banka için kredi başvurusu kriterleri değişse de bazı kurallar standarttır. Geçmiş kredi başvuru sayısı da bankanın dikkate aldığı hususlardan bir tanesidir. Bir bankaya kredi çekmek için başvurduğunuzda sizin geçmişte kaç kez başvuru yaptığınızı görebilirler. Çok fazla başvuru sayısının bulunması banka tarafından olumsuz olarak görülebilir ve başvurunuza istinaden tarafınıza kredi çıkmayabilir.

Bankanın geçmiş başvurularınızı görebilmesi için başvuruyu hep aynı bankadan yapmış olmanıza da gerek yoktur. Her bir başvuruyu farklı bankadan yapmış olsanız bile banka kendisinden önce yaptığınız başvuruların bilgisine ulaşabilirsiniz. Bu nedenle kredi başvurusu yapmadan önce geçmişteki kredi başvuru sayısı öğrenme işlemi önemlidir.

Kredi Başvuru Sayısı Nasıl Öğrenilir?

Birçok farklı yol ile kredi başvuru sayısını öğrenmek mümkündür. Herhangi bir bankanın çağrı merkezini arayarak müşteri hizmetleri ile görüşebilirsiniz. Müşteri temsilcisi size daha önce kaç kez kredisi başvurusu yaptığınıza dair bilgi sağlayacaktır. Müşteriler bu hususta genelde yanlış düşünmektedir. Her bir bankayı bilgi edinmek için tek tek aramanız gerekmiyor. Hangi banka ile görüşürseniz görüşün geçmişteki tüm başvuru bilgilerinizi görüntüleyebilir ve sizinle paylaşabilirler.

Eğer bir banka kartınız varsa ve bankanın internet bankacılığını kullanıyorsanız, internet şubesi üzerinden ge geçmiş kredi başvuruları hakkında bilgi alabilirsiniz. Şifrenizi ve müşteri bilgilerinizi kullanarak gireceğiniz internet bankacılığı sisteminde sadece geçmiş başvurularınızı görmekle kalmazsınız; aynı zamanda başvuru süreci devam eden güncel başvurularınızın durumu hakkında da anlık bilgi edinebilirsiniz.

Findeks ile kredi notu sorgulamak ve kredi başvuru sayısını görüntülemek mümkündür. Bu işlemi yapabilmek için öncelikse Findeks’in resmi internet sitesinde üyelik oluşturmanız gerekmektedir. Üye olduktan sonra yapacağınız ilk sorgulama işlemi için herhangi bir ücret ödenmez. Sonraki sorgulamalarda ise işlem başına ücret alınmaktadır. Findeks Türkiye’deki 9 büyük banka ile anlaşmalı olarak çalışmaktadır. Kredi Kayıt Bürosu tarafından kurulmuştur. Dolayısıyla kredi geçmişi ve kredi notu gibi pek çok bilginize ulaşabilir ve sizinle paylaşabilirler.

Biraz daha uzun ve uğraştırıcı bir yol tercih ederek de sorgulama yapabilirsiniz. Herhangi bir bankanın şubesine giderek kredi başvuru sayısı hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bireysel müşteri hizmetleri size bu konuda bilgi verecektir. Hangi bankaya gittiğinizin bir önemi olmaksızın tüm geçmiş başvurularınız görüntülenebilir. Ancak sorgulama işlemini kredi başvurusu yapmayı düşündüğünüz bankadan yapmak çok daha kolay bir şekilde sonuç elde etmenizi sağlayabilir.

Kredi Başvuruları Ne Zaman Silinir?

Siz talepte bulunarak kredi başvuru sayısını sildiremezsiniz. Ancak kredi başvurularının silinmesi mümkündür. Sistemden silinen başvurular daha sonra bankaların ortak sisteminde görünmez. Dolayısıyla yeni bir kredi başvurusu yaptığınızda izleniminizi kötü etkilemez. Eğer daha önce çok kez krediye başvurduysanız yeni başvurunuzun onaylanması için başvuru sayısının silinmesini beklemek daha doğru olacaktır. Kredi başvuruları başvurudan 6 ay sonra otomatik olarak silinmektedir. Eğer kredi notunuz zaten iyiyse, yeni bir başvuru yapmak için bu başvuru sayısının silinmesini beklemek zorunda değilsiniz.

Fazla Başvurusu Kredi Notunu Etkiler mi?

Bankalar kredi verirken kredi notunuzu titizlikle inceler. Öyle ki notunuz yüksekse diğer kriterlerin pek bir önemi olmadığı gibi; notunuzun düşük olması durumunda da diğer verileriniz incelenir. Kredi başvuru sayısı kredi notunu etkilemez. Ne kadar başvuru yaptığınızın düşünüldüğünün aksine notunuz üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Ancak kredi notunuz düşükse, üstüne bir de başvuru sayınız fazlaysa bankanın gözünde güven vermeyen bir profil çizebilir. Bu gibi durumlarda bankalar krediye başvuranların başvurusunu çoğunlukla olumsuz sonuçlandırmaktadır. Tam tersi durumda, kredi notunuz yüksek olduğu takdirde başvuru sayısının ne kadar çok olduğunun hiçbir önemi yoktur. Hangi bankadan kredi çekmek istiyorsanız başarıyla çekebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası