2019 Audi R8 LMS GT3 Paris’te Tanıtıldı

0

Alman otomotiv üreticisi Audi‘nin geçtiğimiz haftalarda yayınladığı gizemli R8 teaser’inin nedeni ortaya çıktı. Paris Otomobil Fuarı’nda boy gösteren marka yeni aracı 2019 Audi R8 LMS GT3 versiyonunu tanıttı. Yeni versiyon tamamen müşteri talepleri doğrultusunda şekillendirildi ve yeni teknolojileri de beraberin de getirdi. 2019 kuralları için otomobil de uygulanacak değişimler için Alman markanın mühendisleri ve tasarım ekibi üyeleri, uygulanacak ve geliştirilecek parçalar için profesyonel takımların yanı sıra amatör yarışçılarla da bir araya gelmiş.

2019 Audi R8 LMS GT3 Paris'te Tanıtıldı

Yeni model hakkında da açıklamalar da bulunan Audi Sport‘un müşteri yöneticisi Chris Reinke, Fuar’da araç hakkında konuştu. Chris Reinke; ”Aracın evrimini tamamlarken bu sefer neredeyse tamamen müşterilere ve ihtiyaçlarına odaklandık. Özellikle otomobilin bu üçüncü versiyonunun ön tasarım aşamasında takımlarla oldukça uzun zamanlar geçirdik.” ifadelerine yer verdi.

2019 Audi R8 LMS GT3 Paris'te Tanıtıldı

2019 Audi R8 LMS GT3 Öne Çıkanlar

Ingolstadt, Almanya merkezli ekip yeni versiyonda en çok aerodinamik üzerinde çalışmalar gerçekleştirmiş. Aracın soğutma sisteminde de titiz bir şekilde çalışan marka, zorlu sürüş koşulları için otomobili daha sürekli bir karaktere getirmeyi başarmışlar. Yarış takımlarının isteği doğrultusunda geliştirilen ve onlar için en önemli gelişme de debriyaj ve şanzıman bakım araklıklarının yeni versiyonda daha da uzatılması olmuş. Bu değişim ile birlikte ekiplerin tasarruf edebilmelerinin önü açılmış. Marka uygulanan değişiklerin yanına tasarım alanında da değişimler olduğunu vurgulasa da bunları görmek için dikkatli incelemek lazım. Marka, 2019 Audi R8 LMS GT3 için 398 bin €’luk bir fiyat biçti. Yani bugün ki döviz kuruyla 2.812.865 TL. Süper otomobilin teslimatları ise kasım ayında başlayacak.

2019 Audi R8 LMS GT3 Paris'te Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası