Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Nedir? Saati ve Değiştirme Adımları

0

Günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan kredi kartı puan biriktirme ve taksit biriktirme özellikleri sayesinde ilgi görmektedir. Çeşitli markalarda ve ürünlerde indirim olanağı da sunan bu kartların ödemeler aylık olarak yapılmakta olup ödeme için kullanıcılara yaklaşık on günlük bir süre verilir. Kredi kartı borçları için ödeme günü kullanıcılar tarafından belirlenmekte olup o gün hesap kesim tarihi olarak ifade edilir.

Yani bu tarihte ilgili kredi kartı ile yapılan alışverişler kart sahibine borç olarak yansıtılır. Geçmiş dönemden kalan borçlar, dönem faizi ve mevcut ay içerisinde yapılan alışverişler hesap kesim günündeki bakiyeye dahil edilir. Bu tarihte belirlenen borç tutarının son ödeme gününe kadar ödenmesi gerekir. Borç için minimum ödenmesi gereken miktar asgari tutar olarak ekstrede yer almaktadır.

Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Nasıl Değiştirilir?

Kredi kartı hesap kesim tarihi harcamaların takip edilebilmesi açısından önem taşır. Dolayısıyla bu tarih ödeme açısından en uygun olan dönem dikkate alınarak belirlenmelidir. Bunun için hesap kesim tarihi değiştirme işlemi yapılabilir.

Hızlı ve kolay bir işlem olan tarih değişikliği işlemi müşteri hizmetlerinden, bankanın internet şubesinden, mobil uygulamadan ya da banka şubesinden yapılabilir. İnternet şubesi ya da mobil bankacılık üzerinden yapılacak işlemlerde öncelikle TC kimlik numarası ya da müşteri numarası ve şifre bilgileri ile sisteme giriş yapılması gerekir. Daha sonra kredi kartı işlemleri kısmından tarih değişikliği talebinde bulunulabilir. Seçilebilecek uygun tarihler açılan ekranda yer almaktadır. Tarih değişikliği onaylandıktan sonra ilk ekstre döneminin tarihi ile ilgili de kullanıcılara bilgi verilmektedir.

Hesap Kesim Tarihi Değiştirme Detayları Nelerdir?

Pek çok banka tarih değişimi için ilgili kart ile yapılmış taksitli alışveriş olmaması şartı aramaktadır. Aynı zamanda bu değiştirme işlemi yıl boyunca sınırlı sayıda yapılabilir. Doğru zamanda yapılan erteleme borcun yaklaşık iki ay ertelenmesini sağlar. Değiştirme işleminin sınırlı sayıda olmasının sebebi değişimden sonraki ilk ödeme döneminde toplam borç miktarının artıyor olmasıdır. Bu nedenle genellikle pek çok banka yılda iki kere hesap kesim tarihi değiştirme işlemi yapılmasına izin vermektedir. Bunun için gerekli koşulların sağlanması şartı vardır.

İş Bankası Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi

Türkiye iş bankası kredi kartı kullanıcıları hesap kesim tarihleri ile ilgili bilgiye kullanıcı sayfalarından ya da aylık ekstrelerinden ulaşabilirler. Hesap kesildikten sonra ödenmesi gereken toplam borç, son ödeme günü, asgari tutar gibi bilgiler ekstre bilgilendirmesinde yer almaktadır. Talep eden kullanıcılara bu bilgilendirme SMS ve e-posta yoluyla yapılmaktadır.

İsteyen kart sahipleri İş Bankası kredi kartı hesap kesim tarihi değiştirme işlemi yapabilirler. Mobil uygulama olan İşcep üzerinden tarih değişikliği için ilk olarak kullanıcı bilgileri ile sisteme girilir. Daha sonra sol kısımda bulunan menüden kartlarım sekmesine tıklanır ve kart ayarlarım sayfası açılır. Burada bulunan hesap kesim tarihi değişikliği sekmesine girilip yeni hesap kesim günü seçilir ve devama basılır. Seçime onay verilerek değiştirme işlemi tamamlanır. Her ayın 4. Günü ile 28. Günü arasında seçim yapılabilir.

Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Belirlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bankalara ait kredi kartlarının borçları aylık olarak düzenlenir ve hesap kesim tarihi gelince bu borçlar ekstreye yansıtılarak hesap özeti düzenlenir. Bu tarih belirlenirken aylık gelirin alındığı tarihe uygun olarak seçilebilir. Böylece kredi kartı borcu geldiğinde nakit sıkıntısı çekme olasılığı en aza indirilecektir. Eğer yeterli nakit yoksa ve kart değişiklik için uygunsa ihtiyaç duyulan anda tarih değişikliği yapılarak ödenmemiş borca gelen faiz hesaplamasından kaçınılabilir. Böylece kart sahipleri ekstra faiz ödemek zorunda kalmayacaktır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası