Benzine Yeni Bir İndirim Gelebilir

0

Benzin ve motorin fiyatları brent petrol ve uluslararası piyasalar da her gün biraz daha düşüyor. Piysalarda ciddi bir gerileme yaşayan benzin fiyatı hali hazırda 10-11 dolar seviyelerinde gerilemiş durumda. Bu durumun da Türkiye’de bir indirime sebep olması bekleniyor. Uzmanlar ülkemizdeki benzin fiyatlarının yarından itibaren 15-16 kuruşluk bir düşüş yaşamasını bekliyor.

Eğer uluslararası pazarda yaşanan düşüşler ülkemizdeki benzin fiyatlarına da yansırsa benzinin fiyatı 1.5 ay gibi bir sürede 72-73 kuruş seviyelerinde gerilemiş olacak. Peki bundan sonra benzin ve motorin fiyatlarında neler olur? Şu anlık uluslararası petrol piyasaları ve brent petrol oldukça olumlu bir düşüş yaşıyor. Geçtiğimiz ekim ayında 80 dolar civarında olan Brent petrolün şuandaki fiyatı 61-62 dolara kadar inmiş durumda. Uluslararası petrol fiyatları da her geçen gün biraz daha geriliyor ve yaşanan bu gerilemeler de benzin ve motorin grubunda indirimler yaşanmasını sağlıyor.

Brent Petrol Nedir?

Uluslararası piyasa da geçerli olan ve rafineriler tarafından kullanılmakta olan petrol türleri Brent, WTI ve Umman petrolü olarak üçe ayrılmıştır. Dünya geneline baktığımız zaman ise petrol anlaşmalarının üçte ikisi Brent üzerinden dönmektedir. Dolayısıyla Brent en yaygın petrol türü desek yanılıyor olmayız. Bu ham petrol ise Kuzey Denizi’nde Shetland Havzası adıyla da bilinen Brent Petrol Sahası’nda denizden çıkarılmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası