Tesla Batarya Durumu Takdire Şayan

0

Elektrikli arabaların ortaya çıkmasının sebebinin tasarruf etmek olduğu biliniyordu. Ancak kimse bu kadar tasarruf edileceğini düşünmezdi. Tesla arabaları başarısı, herkesin konuştuğu haber haline gelmiştir.

Elektrikli araba kullanmayan kişilerin kafasında birçok problem mevcuttu. Bu problemlerden en önemlisi ve en dikkat çekeni, arabanın bataryasının çabuk bitebilir olmasıydı. Zira, bataryaların ömürleri hem kullanımdan dolayı hem de zaman ilerledikçe eskimesinden dolayı ömürleri çok uzun olmamaktadır. Ancak Tesla arabalarında durum sanıldığı gibi değildir. Yedi yıl önce piyasaya sunulan arabalardaki batarya kullanım yüzdesi, duyanları şok etmektedir.

Yalnızca Yüzde İki Düştü

Herkesin beklediği şey hemen hemen aynıydı: Elektrikli arabaların bataryaları birkaç yıl içinde tükenir. Ancak hiç de beklenildiği gibi olmadı. Tesla arabalarının yedi yıl boyunca yüzde iki düşmüş olması, aracın ömrü için oldukça önemlidir. Yüzde ikilik düşüş yedi yıl için büyük bir kayıp değildir. Bu, hem aracın hem de bataryanın uzun ömürlü olduğunu göstermektedir. Tabi bunda, aracı kullanırken bataryayı düzenli bir şekilde kullanmak ve konulan kuralları harfiyen yerine getirmek de önemli.

Diğer Araçlarda Durum Nasıl?

Tüm elektrikli arabalarda aynı batarya, yani 12 V bataryası kullanılıyor. Bu batarya, herhangi bir kötü koşula maruz kalmadıysa dört yıl ile yedi yıl arasında, ilk yıla yakın bir seviyede işleyişini sürdürüyor. Tabi yedi yıldan sonra bataryadaki kullanım süresi düşüyor ve bataryanın değiştirilmesi gerekiyor. Bir kullanıcı, bataryayı şarj etmek için kullanılan istasyonları yedi içerisinde elli defa anca kullandığını söylemektedir. Bu da henüz bu araçları satın almamış ancak satın almayı düşünen kişiler için önemli bir referans oluşturmaktadır. Tesla firması yeni bataryalar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar tamamlandığında batarya seviyelerinin mükemmele daha yakın bir hal alacağı söyleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası