Benzine 8 Kuruşluk İkinci Bir İndirim Daha Geldi

1

Dün itibariyle benzine yapılan 5 kuruşluk indirim sonrasın da, bugün itibariyle ikinci bir indirim haberi daha geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası indirim haberini sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyurdu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası EPGİS yaptığı açıklama da indirim tutarının 8 kuruş olduğunu açıkladı. Yapılan indirim oranı 22/04/2020 tarihi itibariyle geçerli olacak.

Dün gelen indirim ve bugün uygulanan indirim ile birlikte Ankara’daki ortalama benzin fiyatları litre başına 5.35 liradan, 5.27 liraya düşmüş olacak. İzmir’de ise bugün itibariyle 5.36 liradan satılan benzin 5.28 liraya, İstanbul da ise 5.20 liradan 5.12 liraya kadar düşmüş olacak.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Semih diyor

    Akaryakıt fiyatlarında yaşanan bu dalgalanma aslında tam olarak Türkiye’de pompa fiyatlarına yansımıyor. Petrolün fiyatı oldukça düşmüş durumda. Bir gün zam, bir gün indirim gelmesi de işin ayrı bir tarafı tabi, devlet tüm kuruş zamlarını bile hesaba katıyor ne yazık ki.

    Bu fiyatların üzerinde zaten yüzde yüze varan zamlar, ötv giderleri zaten mevcut. Halkı biraz düşünmek adına aslında bu akaryakıt fiyatları sabit bir fiyata alınabilir. Örneğin benzin; 5 TL, dizel; 4 TL, LPG; 2 TL’ye sabitlenir. Gelen zam da indirim de halkın kafasını karıştırmaz ve vergi kaynağı azalır ya da çoğalır. Zaten bir ton vergi alınıyor bu fiyatlardan.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası