İki Yılın Ardından Yeni Nissan Micra Hayranlarıyla Buluştu

0

Yeni Nissan Micra, beklenenden iki yıl sonra piyasaya sunuldu. İki yıl gecikmesinin nedeni ise otomatik şanzımanındaki eksiklik olduğu belirtildi. Beklenenden geç çıkmasına rağmen, 5. nesil Micra, araba pazarının %3’ünü hedeflediğini belirtiyor.

Geçmişten Günümüze: Nissan Micra

Japonya üretiminden olan Nissa, ilk Micra modelini 1983 yılında piyasayla tanıştırmıştı. Tanıtımından 30 yıl sonra yani 2013 yılında tasarımında farklılıklar yaptı ve Micra kadınlara yönelik bir araç olarak geliştirilmeye başlandı. Tasarımının ise sade olmasına özen gösterildi. Ancak yeni Micra modelinde görünüşte tamamen değişikliğe gidildiği görülüyor. Daha agresif ve sert bir görünüm kazandırılmış olan bu tasarımın, daha unisex bir hava kattığı iddia ediliyor.

5. Nesil Yeni Nissan Micra

Yeni model Micra, motor özellikleri ile herkesi şaşırtıyor. 100 beygir gücü ve 1.0 litre özellikleri ile Türkiye’de satışa sunuldu. Otoman şanzımanı ise 7 ileri CVT ve 5 ileri manuel seçeneklerine sahip. Micra’nın dış tasarımı ise tamamen değişmiş. Sadece renkleri değil, kabinindeki birçok değişiklikte hemen dikkat çekiyor. Diğer Micra modellerinin kabinindeki hatalar, bu yeni modelde iyileştirilmiş. Kabin tasarımında kullanılan malzemeler, kabinin kalitesinin hemen gösteriyor.

İki Yılın Ardından Yeni Nissan Micra Hayranlarıyla Buluştu

Otomobilin direksiyonunda ise herhangi bir fark gözükmüyor. Hatta Nissan SUV modellerindeki direksiyon simidine fazlasıyla benziyor. Nissan Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri, Türkiye lansmanında yeni model hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni tasarım sayesinde bu modeli erkeklerinde de tercih edebileceğini söyledi.

Hatta yeni tasarımın üretildiği günden bu yana toplam 7 milyon 5.nesil Nissan Micra modelinin satıldığını açıkladı. Açıklamalarının sonunda ise 2020 yılında elektrikli araç modelleri olan Nissan Leaf’ı Türkiye’ye getireceklerini ve satışa sunabileceklerini söyledi.

5.Nesil Micra, otomotik şanzıman seçeneklerinin olmamasından kaynaklanan gecikme sonrası sonunda sevenleriyle buluştu. İki yılın ardından sorunlar halledildikten sonra Türkiye’de 5.nesil Micra, lansmana özel 108 bin 900 TL fiyatıyla satışa sunuldu. Bu özel fiyat, Türkiye’de oldukça ilgi gördü. 4 farklı donanım paketi bulunuyor. Bu paketler; Micra, Tekna, Platinum, Platinum Premium ve Micra’dır. Tercihe göre her pakette Nissan müşterilerine özel avantajlar ve yeniliklerde bulunuyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası