Continental Kendi Basıncını Ayarlayabilen Lastik Üretti

0

Geçtiğimiz haftalar da ziyaretçilere kapısını açan Frankfurt Otomobil Fuarı bir çok otomotiv devine ev sahipliği yaptı. Fuar’da yer alan firmalardan biri de lastik dünyasın da kendini kanıtlamış olan Continental idi. Alman üretici burada son mühendislik harikası olan elektronik sistemler ile kendi basıncını kendi ölçüp, seyir halin de bile kendi basınç seviyesini ayarlayabilen yeni lastiğini tanıttı.

Yapılan araştırmalar ışığında görülüyor ki, bir lastik basıncının normal basınç değerinden 7.5 psi kadar az olması yakıtta %3’lük bir dezavantaj sağlıyor. Yine yapılan araştırmalara göre aktif olarak trafikte seyir halinde olan araçların %25’lik gibi bir kısmı da, sahip olması gerekenden farklı basınç oranlarına sahipmiş. Alman devi de yeni geliştirdiği bu teknoloji sayesinde lastiklerin kendi psi değerlerini ayarlayarak, ortaya çıkan yakıt israfının önüne geçilmesini sağlamayı hedefliyor.

Aslında Continental’ın yeni geliştirdiği bu teknoloji harikası lastiğin tek işi aracın lastik basınç değerini ayarlamakta değil. Bu lastik lastik psi değerlerini ayarlamanın yanı sıra, lastik diş derinliğini de ölçebilmek de. Bu saye de yeni teknoloji sürücüsüne lastik ömrü konusunda da bilgiler verebiliyor. Markanın bu sisteme verdiği isim C.A.R.E olarak adlandırılmış. C.A.R.E’nin açılımı ise C; Connected – A; Autonomous – R; Reliable – E; Electrified şeklinde. Bunun türkçe karşılığı ise; Bağlantılı, Otonom, Güvenilir, Elektrikli.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Peki markanın geliştirdiği bu sistem nasıl çalışıyor? Bir lastik kendi basınç değerlerini nasıl ayarlayabiliyor ve derinlik ölçümü yapabiliyor? Marka bu sorunların cevaplarına da yanıt verdi. Lastik içerisine konulan bir santrifüj pompası ile bu işlemi gerçekleştirebiliyor. Lastik içerisinde bulunan bu pompa, lastiğin dönerek ortaya çıkardığı enerji sayesin de aracın ihtiyacı olan psi değerini sağlayabiliyor. Continental sistem sayesinde araçların yakıt ve CO2 emisyon değerine katkı sağlamanın yanı sıra lastik ömürlerini ölçüp, güvenlik alanında da sürücülere katkı sağlamayı hedeflediğini vurguluyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası