2020 Toyota Supra Dört Silindirli Motoruyla ABD’de

0

Amerika Birleşik Devletlerinde piyasaya çıkan 2020 Toyota Supra 2.0 dört silindir motora sahip. Kaliforniya’da CARB sertifikası almayı başaran 2.0 litrelik dört silindirli motorla dikkat çeken Supra, yollarda boy göstermeye başladı. Daha önce GT86 modele olan benzerliği sebebiyle piyasaya çıkmayacağı konuşulan Toyota model, ABD’de satılmaya başlandı.

Supra’dan Son Dakika Gelişmeleri

Toyota’nın yeni spor modeli Supra 2.0, 4 silindirlik motora sahip. Daytona 500’de boy gösterecek olan yeni model, 90 kilogram hafif gövdesiyle ve gücüyle beğeni topluyor.”Daha hafif daha iyi” sloganıyla yola çıkan aracın motoru, BMW Z4’ün sDrive30i paketiyle destekleniyor. 100 kilometre sürate sadece 5.1 saniyede çıkan modelde maksimum hız sınırı 250 km/s olarak belirlenmiş.

2020 Toyota Supra

3.0 litrelik ve I6 motorlu modelden 91 kilo daha hafif olan Supra 2.0’ın boş ağırlığı 1.442 kilo. Supra 3.0’da standart olarak sunulan; adaptif hız sabitleyici, arka çaprazda yer alan trafik ikaz ve park sensörleri, kör nokta uyarı sistemi yeni modelde opsiyonel olarak sunuluyor. Sürücü tercihine sunulan diğer özellikler arasında; Apple CarPlay, navigasyon ve ses sistemleri de sayılabilir.

Supra 2.0 Kaça Satılacak?

Henüz fiyatlar açıklanmamış olsa da 3.0 motorlu Sopra 2020 modele 50 bin dolar isteyen Toyota’nın Supra 2.0 için en az 40 bin dolar isteyeceği düşünülüyor. Bu şekilde yeni versiyonun rakipleri arasında; Ford Mustang, Porsche 718 Cayman, Chevrolet Camaro, Jaguar F-Type sayılabilir.

Benzerlerinin en hafif ve en hızlısı olmaya aday olan Supra 2.0, başlangıç fiyatıyla hepsini geçecek gibi görünüyor. Resmi açıklamaların Toyota tarafından kısa sürede yapılması beklenirken, aracın video görüntüleri de şimdiden marka, hız ve sürüş tutkunlarının dikkatini çekmeyi başarıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası