Airbag Sensörü Hatası Nedeni ile Toyota Araçlarını Geri Çağırıyor

0

Japon otomotiv devi Toyota araçlarını geri çağırıyor. ABD’de 2.9 milyon ve dünya genelinde 3.4 milyon Toyota marka araç, airbag sensör hatasına sahip olduğu için can kaybına yol açabilecekleri gerekçesi ile geri çağrıldı. Bu araçlar içerisinde 2011 ile 2019 yılları arasında üretilen Toyota Corolla Sedan, 2011-2013 yılları arasında üretilen Hatchback model Matrix ve son olarak 2012-2018 yılları arasında üretilen Avalon model sedan ve Avalon hibrit sedanlar bulunuyor.

Toyota’dan Hava Yastığı Açıklaması

Toyota’nın geri çağırdığı araçlarda, özellikle darbeye karşı algı sağlamayan bir kontrol ünitesi yer alıyor. Bu ünitenin yani sensörün görevini yerine getirmemesi, kaza anında hava yastıklarının açılmaması ve buna bağlı olarak kaza anında şoför ve yolcuların büyük sağlık sorunları yaşamasına sebep olabilir.

Bunu göz ardı etmeyen Toyota, çok sonradan fark etmiş olsa dahi bu problem için Amerika Birleşik Devletleri’nde 2.9 milyon aracı derhal geri çağırdı. Dünya genelinde aynı soruna sahip yaklaşık 600 bin aracı daha bulunan Toyota, sahiplerinin bu araçları en yakın Toyota fabrikasına getirmeleri konusunda uyardı.

ABD Kusur Araştırma Ofisi Etkeni

Toyota’nın bu kusuru tespit etmesinde, ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenlik İdaresi Kusur Araştırma Ofisi’nin payı büyük. Kusur Araştırma Ofisi, ABD’de geçtiğimiz haftalarda yaşanan iki farklı çarpışma vakasında, hava yastıkları açılmayan iki farklı Toyota bulgusuna rastladı. Bu bulgular neticesinde, her iki aracın birbirinden farklı olarak ön ve arka çarpışma sensörleri ve aracın alt kısmında yer alan sensörlerin görevlerini yerine getirmediği ve bu sebeple de hava yastıklarının açılmadığı tespit edildi. Kurumun bu durumu Toyota’ya bildirmesi sonrası, Toyota’nın yapmış olduğu çalışmalar ile;

  • 2011-2019 Toyota Corolla Sedan
  • 2011-2013 Toyota Matrix Hatchback
  • 2012-2018 Toyota Avalon Sedan
  • 2013-2018 Toyota Avalon Hibrit Sedan

ABD’de 2,9 milyon ve dünya genelinde 3.4 milyon olmak üzere geri çağrıldı. Aynı sorunu yaşayan Honda, Mitsubishi, Hyundai, Kia gibi araçlar ile birlikte, bu yıl toplamda 12.5 araç geri çağrılabilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası