Yerli Otomobil Tanıtıldı: İşte Paylaşılan İlk Detaylar

0

Uzun zamandır merakla beklenen, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından üretimi gerçekleştirilecek olan yerli otomobil de nihayet sona gelindi. Bugün itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gebze Bilişim Vadisi’nde etkinlikte tanıtılan otomobil herkesin ilgisini üzerinde toplamayı başardı.

Tanıtım sırasında açıklamalar da bulunan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş da otomobil hakkında açıklamalar da bulundu. TOGG tarafından 2030 yılına kadar 5 farklı model ile piyasaya sunulması hedeflenen otomobilin ilk versiyonu ise C-SUV modeli olacak. C-SUV modelinin ardından sırasıyla C-Sedan, C-Hatchback, B-SUV ve son olarak da C-MPV modelleri gün yüzüne bir bir çıkacak.

Yerli Otomobil Detayları

TOGG otomobilinin ilk olarak 200 bg’lik ve 400 bg’lik güç üretimine sahip olan iki alternatif ile Türkiye yollarında olacak. Otomobilin arkadan itiş sistemine sahip ya da çift motor 4 çekerli bir versiyonu da piyasa da olacak. İlk seçenek olan 200 beygirlik güç üretimine sahip olacak modelin 0’dan 100 km/s hıza ulaşması 7.6 saniyesini alırken, 400 beygirlik alternatifin de 0’dan 100 km/s hıza ulaşma verisi 4.8 saniye olarak açıklandı.

Yerli üretim olarak üretilecek ve sonrasında gelmesi beklenen otomobillerin yazılım sistemleri ise akıllı bağlantı sayesinde otomatik olarak güncellenecek. 3 seviye otonom sürüş asistanı bulunacak olan araçların ise güncellemeleri standart olarak sunulacak. Üretilecek olan araçlar bulundukları segmentin en uzun aks mesafesine, en yüksek performansa ve geniş hacmine sahip olacak şekilde üretilecek. Gelecek olan ilk otomobilin aks mesafesi 2,800 milimetre, yüksekliği ise 1,080 milimetre olacak.

Önemli Açıklamalar

Tanıtım sırasında TOGG Yönetim Kurulu Başkanı görevinde olan Rıfat Hisarcıklıoğlu da önemli bilgiler verdi. Rıfat Hisarcıklıoğlu; ”Türkiye artık lisans almayacak, montaj yapmayacak. Lisans satıp, montaj yaptıracak. Başka ülkelerin ve firmaların patentleri için çalışmayacağız. Kendi patentlerimiz için başka mühendisleri çalıştıracağız.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Rıfat Hisarcıklıoğlu yerli otomobil projesi için de toplam da 22 milyar TL yatırım yapılacağının da bilgisini verdi. Hisarcıklıoğlu gerçekleştirilecek proje ve yatırımlar sayesin de 4.300 kişiye doğrudan, yan sanayi kısmından ise toplam da 20 bin kişiye yeni iş imkanı yaratılacağını söyledi. 2021 yılı itibariyle üretim fabrikasının tamamlanması beklenen projenin ilk aracı ise 2022 yılında üretim bandından inerek yollarda olacak.

Tanıtım sonrasın da son olarak sahneye çıkan Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalar da bulundu. Erdoğan, kurulacak olan yerli üretim araç fabrikasının Bursa Gemlik’te bulunan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 4 milyon metrekarelik arazisinin 1 milyon metrekarelik bölümüne inşa edileceğini söyledi. Avrupa pazarı başta olmak üzere, tüm dünya da yerli aracımızı gördüğümüz zaman hedefimize ulaşmış olacağız diyen Erdoğan, 2022 yılı itibariyle de tüm Türkiye’de şarj altyapısının hazır olacağını söyledi. İlk olarak ön sipariş ile satışa sunulacak olan otomobilin ilk siparişinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği açıklandı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası