Tesla, Corona Virüs Tedavisi İçin Solunum Cihazı Geliştirdi

0

ABD merkezli elektrikli otomotiv üreticisi olan Tesla, dünya çapında büyük hasarlara yol açan Corona virüsün tedavisin de kullanılmak üzere solunum cihazı geliştirdi. Tesla geliştirmekte olduğu solunum cihazı ile ilgili bir de video paylaştı.

Tamamen Tesla mühendisleri tarafından geliştirilen solunum cihazının ise markanın otomobillerin de kullanılan parçalardan üretildiği bilgisi verildi. Marka tarafından paylaşılan videoda solunum cihazının parçalarını ekrana yayılmış halde prototip olarak görebiliyoruz. Sonra da solunum cihazının kullanıma hazır versiyonu ekrana geliyor.

Otomobil Parçalarından Üretildi

Elektrikli otomotiv devi Tesla’nın mühendislerinin elinden çıkan solunum cihazının büyük bir çoğunluğunda otomobil parçaları yer alıyor. Marka mühendislerinden bir tanesi olan Joseph Mardall da geliştirilen solunum cihazı ile ilgili yaptığı açıklama da; ”Solunum cihazı için kullandığımız malzemeler güvenirliğine inandığımız ve bildiğimiz parçalar. Bu saye de cihazı geliştirirken oldukça hızlı yol alabiliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Tesla video da yer alan solunum cihazının, Tesla Model 3 otomobilin de bulunan multimedya paneli olduğunu da belirtti. Elektrikli otomobilin bu dokunmatik ekranından da kolaylıkla oksijen alımı ve karbondioksit çıkışını görüyoruz. Video da gördüğümüz bu solunum cihazının ne zaman üretime geçeceği ise henüz belli değil.

Ford ve General Motors’da Üretime Başlıyor

Solunum cihazı geliştirme ve üretme konusun da aslında tek hamle yapan otomotiv üreticisi Tesla değil. ABD merkezli bir çok otomotiv üreticisi sağlık ekipmanları konusun da hamleler gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde otomotiv devi Ford da 100 gün içerisinde 50.000 adet solunum cihazı üreteceğini açıklamıştı. Aynı şekilde ABD’li General Motors da yaptığı açıklama da ülkede bulunan solunum cihazı üreticileri ile birlikte sağlık ekipmanları için yatırımları yaptığını açıklamıştı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası