Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar

0

Kredi başvurusu yaptığınızda kriterler bankadan bankaya değişse de hemen hemen tüm bankalar da düzenli gelir belgesi talep ederler. Bu durumda geliri olmayanlar ya da SGK’lı işçi statüsünde çalışmayanlar kredi çekemeyeceklerini düşünürler. Bu kriter son derece önemli olsa da kredi çekmek için başka şartlar da bulunur. Dolayısıyla gelir belgesiz kredi veren bankalar da mevcuttur. Sayıları oldukça az olsa dahi başvurunuzu bu bankalardan birine yaparak olumlu sonuç alabilirsiniz.

Hangi Bankalar Gelir Belgesiz Kredi Vermektedir?

Günümüzde artık bankalar kredi konusunda çok daha anlayışlı politikalar yürütmektedirler. Dolayısıyla emeklilere, esnafa ya da kredi notu iyi olmayan kişilere de kredi vermeye yönelik birçok kampanya düzenlediklerini görebilirsiniz. Gelir belgesiz çalışanlar için kredi de bu kampanyalardan bir tanesidir.

Taşıt, ihtiyaç ya da konut kredisi çekmek istediğiniz zaman bankanın sizden ilk talep edeceği şey gelir belgesidir. Hatta çekmek istediğiniz tutar yüksekse, buna bağlı olarak düzenli gelirinizin de yüksek olmasını isterler. Sonuçta banka aylık taksitleri düzenli bir şekilde ödemenizi bekler. Bu sorumluluğu alıp alamayacağınızı da görmek ister.

Öte yandan maaş bordrosu ve gelir belgesi olmadan çalışan çiftçiler ve esnaflar bu husustan ötürü mağdur olmaktadır. Bu mağduriyetin ortadan kalkması adına bankalar gelir belgesiz kredi sunmaktadır. Öğrenciler ve ev hanımları gibi düzenli bir geliri olmayan kişiler de bu kredilerden faydalanabilirler. Ziraat Bankası, Odeabank ve Türk Ekonomi Bankası kazanç belgesiz kredi veren bankalar arasında yer almaktadır.

Gelir Belgesiz Kredi Nasıl Çekilir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na göre kredi çekmek isteyen banka müşterisinin bir gelir kaynağı olması gerekir. Mevzuata göre düzenli kazancı olmayan kişilere kredi verilemez. Ancak kişiler sürekli müşterisi oldukları bankadaki düzenli işlemlerini ve harcamalarını beyan ederek kredi almaya hak kazanabilirler. Elbette bu şekilde yapılacak kredi başvurusunun onayı tamamen bankaya bağlıdır.

Bunun dışında gelir belgesiz kredi çekmek için kişinin taahhütte bulunması, ek gelir belgesi sunması, kefil göstermesi ya da ipotek tesis ettirmesi gerekmektedir. Ek gelir çok geniş bir kavram olabilir. Örneğin, kira geliriniz varsa bunu gösterebilirsiniz. Ayrıca sahip olduğunu taşıt, arsa ya da konut gibi taşınmazları da ipotek ettirebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası