Pininfarina H500 Pekin Otomobil Fuarı’nda Tanıtıldı

0

İtalya merkezli otomotiv tasarımcısı Pininfarina, yeni elektrikli sedan otomobili olan Pininfarina H500 modelini Pekin’deki fuarda tanıttı. Geçtiğimiz yıl Cenevre’de tanıtımı yapılan H600 modeline göre daha kompakt bir gövde yapısı bulunan otomobil, daha şık bir tasarıma kavuşmuş.

İnce ön farlar ile agrasif bir görünüme kavuşan H500, aşağı doğru eyim verilmiş bir burna, yükseltilmiş çamurluk çıkıntılarına ve ön kısımda farların ortasında yatay çizgilerin oluşturduğu dar bir ızgaraya sahip. Yan kısımdaki camlarda ise krom işlemeler oldukça göz dolduruyor. Arka kısıma baktığımız zaman ise oldukça dikkat çeken bagaj hattı boyunca uzanan farlar yer alıyor.

Pininfarina H500 İç Tasarım

Pininfarina H500 Detayları

İç kısma baktığımız zaman ise araç kabin bölgesinde yer alan yüksek teknolojik işçilik oldukça dikkat çekiyor. Sürücü kısmında yer alan oldukça geniş bir gösterge paneli yer alırken, hemen üstüne ise oldukça geniş bir de bilgi eğlence sistemi konumlandırılmış. Ayrıca koltukların arka kısmından uzanan iki de farklı ekran bulunuyor. Bu ekranlarda otomobilin teknolojik havasına oldukça katkı sağlamış.

Pininfarina H500 Yan Görünüm

Pininfarina, İtalyan merkezli bir otomotiv tasarımcısı aslında. H500 modelinin ortaya çıkışı markanın Hong Kong merkezli otomotiv üreticisi Hybrid Kinetic Group‘la olan ortaklığının sonucu. İtalyan tasarım şirketinin başında bulunan CEO Silvio Pietro Angori ise yaptığı açıklama da; ”Hybrid Kinetic Group, markamız için oldukça önemli ve sağlam bir ortak. İki şirket ortaklığı ile bir elektrikli araç serisi geliştirmeye başladık. Ve bu gelişim sonucu çıkan modelleri uluslararası otomotiv pazarında sunmak için ticari adımlar atıyoruz.” dedi.

Pininfarina H500 Üst Görünüm

Hybrid Kinetic Group‘dan edinilen bilgilere göre elektrikli motor sayesinde bu şık sedan otomobil 402 beygir güç üretebiliyor. Otomobilin 0’dan 100 km’lik hıza ulaşması ise sadece 4.5 saniye gibi bir sürede tamamlanıyor. 1.000 kilometrelik bir menzil ile gelen otomobil hakkında daha detaylı bilgiler önümüzdeki süreçlerde daha net ortaya çıkacak. H500 modelinin uluslararası pazarda ne zaman satışa sunulacağı veya fiyat politikasının ne olacağı ise henüz belirsizliğini korumakta.

Pininfarina H500 Arka Görünüm

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası