İndirim Sonrası, Benzin ve Motorine ÖTV Zammı Geldi

0

Benzin ve motorin fiyatlarında ki iniş çıkış ne yazık ki durmak bilmiyor. 29 Şubat 2020 tarihi itibariyle benzin ve motorine gelen indirimin bir kısmı şimdiden erimiş oldu. Bugün itibariyle akaryakıt fiyatlarına uygulanan ÖTV orana 15 kuruş zam geldi. Benzin de ÖTV tutarı 2.37 TL’den 2.52 TL’ye çıkarken, motorin de litre başına gelen ÖTV tutarı da 1.90 TL’den 2.05 TL’ye yükselmiş oldu.

İndirim Sonrası Hemen Zam Geldi

2178 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı sonrasın da, benzin ve motorin de uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarına 15 kuruşluk zam yapıldı. ÖTV tutarına yapılan 15 kuruşluk zam, pompa fiyatlarına ise 18 kuruşluk bir fark olarak yansıdı. Yapılan %6,31’lik ÖTV zammı sonrasın da 29 Şubatta yapılan akaryakıt indirimlerinin de bir kısmı anın da erimiş oldu.

Her hafta gelen akaryakıt zamları ve indirimleri de tüketicilerin artık kafasını karıştırır halde geldi. Şubat ayının son haftasın da akaryakıt fiyatlarına gelen 16 kuruşluk zam sonrası, 10 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. 29 Şubat itibariyle de akaryakıt fiyatların da uygulanan 31 kuruşluk indirim sonrası da, aynı günün gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla ÖTV tutarlarına %6,31’lik yani 15’er kuruş zam yapıldı. Bu tutar da pompalara 18 kuruşluk zam olarak yansıdı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası