Toyota Yaris Cross Tanıtıldı, İşte Detayları ve Özellikleri

0

Japon devi Toyota’nın sevilen modellerinden biri olan Yaris’in, B-SUV modeli olan Toyota Yaris Cross tanıtıldı. Normalde Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkması beklenen otomobil, corona virüs salgını nedeniyle fuarın iptal edilmesinden dolayı internet üzerinden tanıtımı yapıldı. Yaris ile aynı platformu kullanacak olan SUV modelin, 2021 yılında ise yollarda olması hedefleniyor.

SUV modellere olan ilginin her geçen gün artması bu modelin de ortaya çıkması temellerine dayanıyor aslında. Avrupa pazarına hitap eden modelin arka tarafında ise hem Japon hem de Avrupalı ekipler yer alıyor. Sağlam ve pratiklik mottosundan vazgeçmeyen Japon ekip, ayrıca aracın dış tasarımında da sevilen C-HR modelinde olduğu gibi elmas motiflerine yer vermiş.

Toyota Yaris Cross Tanıtıldı, İşte Detayları ve Özellikleri

Toyota Yaris Cross Tasarım

SUV model kardeşi Yaris ile aynı platformu paylaşsa da onu Yaris modelinden ayıran detaylarla da kendi kimliğini ortaya koymuş. Far tasarımında ve ızgara içinde bulunan elmas motifleri, yerden yüksek yapısı ve çamurluk alanındaki ekler bunun en büyük göstergelerinden. Güçlü ve sert bir görünüme sahip olan SUV modelin sis far düzeni ise aracın ön kısmının en alt bölgesine konumlandırılmış.

Yaris Cross modelin arka kısımına baktığımız zaman ise bize RAV4’ü andıran bir tasarım görülüyor. Yatay olarak döşenmiş LED farlar ve yükseliği vurgulamak için kullanılan geniş yapıdaki plastik kısım aracın arka kısmını tamamlamış. Özel Brass Gold rengi ile birlikte tanıtılan otomobil Japon devinin Fransa’da bulunan tesisinde kardeşi Yaris ile birlikte üretim bandından inecek.

Toyota Yaris Cross Tanıtıldı, İşte Detayları ve Özellikleri

Toyota Yaris Cross Özellikleri

Toplam da 4.180 mm uzunluğa sahip olan aracın genişliği; 1.765 mm, yüksekliği ise 1.560 mm boyutlarında olacak. SUV modelin aks aralığı ise kardeşi Yaris ile aynı olarak 2.560 mm olarak kalmış. RAV4 ve C-HR kazandığı tecrübeleri en iyi şekilde SUV modelde kullanan Toyota, araca AWD-i isimli 4 tekerden çekiş sistemini getirmeyi de ihmal etmemiş.

TNGA-B platformu ile hibrit bir yapıya bürünecek olan SUV model burada da Yaris Hybrid ile aynı platformda yer almış olacak. Dördüncü nesil hibrit teknolojisini kullanacak olan SUV modelin kaputunun altında ise 1.5 litrelik hacime sahip motor ile elektrikli bir motor yer alacak. Hibrti desteği ile birlikte otomobil 116 beygirlik güç üretimine sahip olacak.

Toyota Yaris Cross Tanıtıldı, İşte Detayları ve Özellikleri

Toyota Yaris Cross Detayları

Oldukça ferah bir iç tasarım sunan Yaris Cross ayrıca yüksek bir oturma pozisyonuna ve kullanışlı iç hacime sahip olarak donatılmış. Arka kısımda elektrikli bagaj kapağının ardında ise ayarlanabilir bir zemin bulunuyor. Katlanabilir arka koltuklar sayesinde oldukça geniş bir yükleme alanı vaat eden araç, bu eşyaları sabitlemek için de kemerler ile donatılmış.

Yukarı da aracın AWD-i dört çeker sistemine sahip olduğunu belirtmiştik. Bu sistem normal sürüş esnasında sıradan bir iki çeker gibi yol alabiliyor. Yolda karşılaşılan herhangi ivmelenme ve yol tutuşu kaybında ise sistem dört çeker gücünü otomatik olarak devreye sokabiliyor.  2021 yazı itibariyle yollarda görebileceğimiz araç için Japon devi yıllık 150 bin adet üretim kotası koymuş durumda. Yaris Cross‘a fiyat bilgisi ise henüz belirsizliğini koruyor.

Toyota Yaris Cross Tanıtıldı, İşte Detayları ve Özellikleri

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası