2018 Toyota Prius C ile Muhteşem Sürüş Konforu

0

Toyota’nın bu yıl satış patlaması yapmayı planladığı aracı 2018 Toyota Prius C, Almanya Autoshow üzerinden tanıtıldı. Türkiye pazarında satışının yakın zamanda başlatılacağı B segmentine ait hibrit sınıf için üretilen otomobil, yeni makyajlamalar ile beraber tam anlamıyla aile aracı haline dönüştürülmüş. Toyota ilk olarak 2012 yılında ürettiği B platformuna özel aracı Prius C, hibrit serisinin en küçük otomobili olarak biliniyordu. İlk üretildiği senelerde dış görünümü sebebiyle pek ilgi görmese de, 2015 yılında yapılan 2. Jenerasyon makyajlaması ile çekici bir hale dönüşmüştü. Özellikle Japonya, Amerika, Avustralya, Kanada, Brezilya, Kolombiya, Kore gibi ülkelerde satış patlaması yakalamıştı.

Ülkemizde her ne kadar satışı olmasa da, 2018 yılının ilk çeyreği itibariyle Toyota mağazalarından ön sipariş edilebilecek 2018 Toyota Prius C, son makyajıyla beraber çok daha donanımlı bir hale dönüştürüldü. Sportiflik alanında önemli çalışmalar sunan otomobilde 8 kollu yeni 15 inçlik jantlar yer alıyor. Bunun yanı sıra 16 inç jant barındıran bir diğer versiyonu da mevcut. Kaput altında yer alan ve 73 PS güce sahip, 1.5 litre 16V benzinli atmosferik motor ve bunu destekleyen elektrikli motorla toplamda 99 PS, 111 NM Tork güç üretilen bir otomobil tasarlanmış. Ayrıca 2018 Toyota Prius C bagaj hacmi 484 litre.

2018 Toyota Prius C

2018 Toyota Prius C İç Donanımları

2018 Toyota Prius C iç donanımları ile de göz kamaştıran bir otomobil haline dönüştürülmüş. Birçok yeniliği ön plana çıkartan marka, tam anlamıyla sınıfının en yeterli otomobillerinden birisi olmaya aday. İçeriğinde;

  • Geliştirilmiş sürüş asistanları
  • 9 farklı bölgede hava yastığı
  • Navigasyon sistemleri
  • Anahtarsız çalıştırma özelliği
  • Şerit takip asistanları
  • Ön çarpışma sistemi
  • Geri görüş kamerası
  • Android Auto ve Apple CarPlay

Gibi yenilikler yer alıyor. 2018 Toyota Prius C fiyatları henüz açıklanmadı. Yakın zamanda yapılacak açıklama ile beraber meraklılara sunulacak olan otomobil, Ocak veya Şubat ayı itibariyle Türkiye’den ön sipariş ile satın alınabilecek!

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası