Sicili Bozuk Olana Kredi

0

Yasal takibe düşen herhangi bir suç sicile işlemektedir. Bu duruma sicili bozuk olmak adı verilir. Ödenmeyen borçlar, hırsızlık, taciz, iftira, görevini kötüye kullanma gibi icralık ya da avukatlık her türlü durum sicile işler. Normalde kredi başvurusu yapıldığında sicilinizin de düzgün olması beklenir. Bu yüzden sicili bozuk olana kredi verilmeyeceği düşünülür. Ancak bu kişiler de çeşitli bankalardan kredi alabilirler.

Bu kişiler için bir diğer yöntem de kredi notunu düzeltmek olabilir. Ancak bu, en az 6 ay alacak uzun bir süreçtir. Öte yandan sicili bozuk olana kredi veren bankalar 12 aya kadar vadeli 3000 – 12.000 TL arasında kredi sunmaktadır. Ancak zaman zaman 1000 lira gibi daha düşük ve 15.000 lira gibi daha yüksek tutarlarda da kredinin verildiği görülmektedir. Yani kredi miktarı tamamen bankanın inisiyatifindedir.

Sicilim Bozuk Kredi Alabilir miyim?

Yasal takipte olan kişiler bankalardan kredi alabilirler. Üstelik başvurduğunuz kredinin 24 saatte çıkacağı da garanti edilmektedir. Onaylanacak olan miktar değişmektedir. Belirli bir kuralı olmadığı için beklediğinizden çok daha yüksek limitler onaylanabilir. Hayal kırıklığına uğratacak kadar az kredi de çıkabilir. Ancak vade sayısı 6 ila 12 ay arasında olacağından geri ödemesi kolaydır. Üstelik bu yöntem için kredi notu önemli değildir.

Faturalı hat sahibiyseniz siz de ihtiyaçlarınızı karşılamak ve borçlarınızı kapatmak için krediden yararlanabilirsiniz. Operatörünüzün ne olduğu önem arz etmemektedir. Ne kadar süredir faturalı hat kullanıyorsanız o denli avantajlı olursunuz. Faturalı hatta kredi veren firmalar sayesinde siz de krediden yararlanabilirsiniz. Bu firmalar karşınıza sosyal medyada mutlaka reklam olarak çıkmıştır. Kendilerinden çekmiş olduğunuz krediyi aylık taksit olarak telefon faturanıza yansıtırlar. Ne kadar güvenilir oldukları tartışılır. Ancak sicilim bozuk kredi alabilir miyim diyenler için kesinlikle bir çözüm yöntemidir.

Kara Listeye Kredi Veren Bankalar

Türkiye’de icra takibine takılmış ya da avukatlık olmuş kişilerin kredi notları düşmektedir. Yine de bazı bankalar bu durumdaki kişilere de kredi verebilmektedir. Bir tüyo vermek gerekirse daha az popüler bankalardan başvuru yapabilirsiniz. Bu şekilde onay alma ihtimaliniz çok daha yüksektir. İş Bankası, Ziraat Bankası gibi bankalar bu durumdaki kişilere kredi vermeyecektir. Çünkü bu bankaların müşteri sayısı ve ciroları zaten yeterince yüksektir. Hedeflenen limite ulaşılmıştır. Öte yandan Türkiye pazarına yeni girmiş bankalar ve yeni kurulmuş finansal kuruluşlar kara listeye kredi vermeye gönüllü olacaktır. Bahsedilen bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından da lisanslıdır. Dolayısıyla resmi ve güvenilir kuruluşlardır. Peki bu bankalar hangileri?

  • Arap Türk Bankası
  • Bank Of China
  • Burganbank
  • Deutsche Bank
  • Fibabanka
  • Habib Bank
  • ICBC Bank
  • Mellat Bank
  • Odeabank

Bu bankaların hepsi de yakın geçmişe sahip olan kuruluşlar oldukları için ATM sayıları gibi şubeleri de oldukça azdır. Dolayısıyla yaşadığınız yerde bu bankalardan birinin şubesini bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda online kredi başvuru yapabilir ya da telefon ve SMS yoluyla da başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Yasal Takipte Olana Kredi

Hemen hemen tüm operatörler müşterilerine faturalı hat üzerinden kredi fırsatı sunmaktadır. Bu yöntem pek bilinmese de acil paraya ihtiyaç duyduğunuzda son derece kullanışlıdır. Kullandığınız faturalı hattın sahibi olmanız durumunda operatörünüzün bayisine giderek hattınız üzerinden kredi kullanmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bunun için hattınızı en az 6 aydır kullanıyor olmanız yeterlidir.

Bayi çalışanı telefon notu değerinize baktıktan sonra ne kadar kredi kullanabileceğinizi söyleyecektir. İyi bir notunuz varsa 24 saatte hazır en az 2000 TL kredi hakkı kazanabilirsiniz. Üstelik çektiğiniz krediyi 12 taksitte ödeyebilirsiniz. Böylece yasal takipte olana kredi hakkı da doğmuş olur. Bankalarla uğraşmadan bu güvenilir seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası