Öğrenci Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

0

Zaman zaman öğrencilerin eğitim masrafları kendilerinin ve ailelerinin karşılayabileceğinin çok üstünde olabilir. Ülkemizde hem okuyup hem de yarı zamanlı çalışarak harçlığını çıkarmaya çalışan öğrenci sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Yine de maddi olarak aileler yeterli desteği sağlayamadığında öğrenci kredisi bir çözüm olabilir. Bu kredi türü öğrenciye düzenli gelir sağlayan kişilere ya da kişinin eğitim masraflarından sorumlu aile bireylerine verilir. Düşük faiz oranları ile oldukça yüksek limitleri vardır. İlgili yasaya göre eğitim için verilen krediler maksimum 120 ay vade ile çekilebiliyor. Birçok banka ise 3 yıllık vade hakkı tanıyor. 60 ay vade seçeneği sunan bankalar da mevcut.

Öğrenci Kredisi Nasıl Alınır?

Öğrenci kredisi almak normal bir ihtiyaç kredisi almaktan daha zor olabilir. Çünkü bankaya eğitim masrafları için krediye başvurulduğunun kanıtlanması gerekir. Dolayısıyla bankaya bunu nasıl kanıtlayacağınız konusu belli soru işaretlerine sahiptir. Öğrenci özel okulda okuyorsa öğrenim bedeli ya da fatura gibi bir belge yeterli bir kanıt oluşturacaktır. Eğitim kurumuna yapılmayacak ödemeler için asıl amacı kanıtlamak zor olacağından ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak daha doğru olabilir.

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar?

Açıkçası öğrenciye kredi veren bankalar oldukça az sayıdadır. Bunun sebebi de kredi türünün alışılmış kredilerden biraz daha farklı olması. Dolayısıyla şartların ve bankaların taleplerinin de değişiklik göstermesi. Öğrenci kredisi alabileceğiniz bankalar ve maksimum kredi kullanma limiti şu şekilde:

  • Albaraka Türk Eğitim Finansmanı – 100.000 TL
  • Garanti Bankası Eğitim Kredisi – 100.000 T
  • Halkbank Eğitim Kredisi – 60.000 TL
  • ING Bank Eğitim Kredisi – 50.000 TL
  • İş Bankası Eğitim Kredisi – 50.000 TL
  • QNB Finansbank Eğitim Kredisi – 50.000 TL
  • Vakıfbank Eğitim Kredisi – 40.000 TL
  • Yapı Kredi Eğitim Kredisi – 100.000 TL
  • Ziraat Bankası Eğitim Kredisi – 100.000 TL

Bankaya öğrenci kredisi başvurusu yaparken bankalar öğrenim bedelini gösteren bir belge talep edecektir. Bu belgede, krediye başvurulacak banka şubesi, öğrencinin TC kimlik numarası ve okul ücreti, okul adı ve okul IBAN numarası yer almalıdır. Okul yetkilisinin ilgili belgeyi imzalayıp kaşelemesi de gerekmektedir. Örnek belge: ogrenci-kredisi-okul-yazi-ornegi

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası