Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

0

Zaman zaman herkesin acil nakit ihtiyacı olabilir. Herhangi bir satın alım için, sağlık durumundan ötürü ya da acil ödemeniz gereken bir borçtan dolayı kredi çekmek gerekebilir. Bu gibi durumlarda bankalar tarafından sunulan ihtiyaç kredisi başvurusu hayat kurtarıcı rol oynar. Bu yazımızda kredi başvurusu nasıl yapılır, hangi kanallardan yapılır ve neler gereklidir gibi konulara değineceğiz.

İhtiyaç Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Her bankanın ihtiyaç kredisi başvurusu için talep ettiği belgeler ve kriterler birbirinden farklı olabilir. Yine de kredi başvurusu için gerekenler aşağı yukarı aynıdır. Üzerinde TC kimlik numarası bulunan, fotoğraflı nüfus cüzdanı; son 3 aya ait adınıza bir fatura ya da ikametgah belgesi; son birkaç aya dair gelir belgesi ya da emekliyseniz emekli maaşı belgesi; ve kredi notu. Eğer kredi notunuz düşükse başvuru yapmadan önce bir süre kredi notunuzu yükseltmek için uğraşmanız daha iyi olabilir. Çiftçi, esnaf ya da işverenseniz başvuru esnasında sunacağınız belgeler değişiklik gösterebilir.

Kredi Başvurusu Nerelerden Yapılır?

Günümüzde birçok alanda olduğu gibi bankacılık işlemleri de gitgide kolaylaşıyor. Bankalar da hizmetlerini daha pratik bir hale getirmek için uğraşıyorlar. Dolayısıyla artık birçok işlemi banka şubesine dahi gitmeden yapmak mümkün. Bu işlemler arasında kredi başvurusu yapmak da bulunuyor.

İnternetten Kredi Başvurusu

Kredi almak istediğiniz bankanın internet sitesine girerek başvurunuzu yapmak artık son derece kolay. Aslında başvurmadan önce bankaların bireysel müşteri hizmetleri ile görüşerek detaylı bilgi almak her zaman tavsiye edilen bir adım. Ancak internetten online kredi başvurusu yaparken de öncelikle karşılaştırma sitelerini inceleyebilirsiniz. Böylece farklı faiz oranları, vade sayıları ve gereksinimler hakkında fikir edinirsiniz. Kararınızı da buna göre verebilirsiniz.

SMS ile Kredi Başvurusu

Tüm bankalar şubeye gitmenize gerek kalmadan SMS ile kredi çekmek için başvurmanıza olanak tanıyor. Bunun için genelde TC kimlik numaranızı ve çekmek istediğiniz kredi tutarını mesaj göndermeniz yeterli oluyor. Banka sonrasında kredi notunuzu inceleyerek başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığına dair size geri dönüş yapıyor.

Şubeden Kredi Başvurusu

Ne olursa olsun ben yine de klasik yöntemi tercih edeceğim diyebilirsiniz. Bunun için kredi başvurusu yapmak istediğiniz banka şubesine giderek bireysel müşteri temsilcisi ile görüşmeniz yeterlidir. Şubeye gitmeden önce gerekli belgeleri ve faiz oranlarını araştırmak size vakit kazandıracaktır. Yanınıza kimliğinizi, gelir belgenizi ve adres beyanı belgenizi de almayı unutmamalısınız.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası