Evlilik Kredisi Veren Bankalar

0

Evlilik sürecinde sözdü, nişandı, gelinlikti, düğün mekanıydı, çeyizdi, ev eşyasıydı derken masraflar dağ kadar olabilir. Bu süreç için önceden yapmış olduğunuz bir birikim yoksa tüm düğün masraflarının altından kalkmak çok daha zor olacaktır. Eğer harcamalardan ötürü siz de kendinizi boğuluyormuş gibi hissediyorsanız bankaların sunduğu evlilik kredisi sayesinde oldukça rahatlayabilirsiniz. Bu kredi türü bankalar tarafından evlilik hazırlığı yapan çiftlere verilmektedir. Düşük faiz özellikleri ile dikkat çeken krediye düğün kredisi adı da verilmektedir.

Düğün Kredisi Nasıl Alınır?

Birçok banka yeni evlenecek olan çiftlere ihtiyaç kredisi altında düğün kredisi vermektedir. Çiftler başvurularını ihtiyaç kredisine başvurur gibi yapabilirler. Sadece normalde istenen belgelerin yanında evleneceklerine dair kanıt da sunmaları beklenir. Öte yandan evlenecek kişilere özel destek paketleri kapsamında daha kapsamlı kredi sunan bankalar da bulunmaktadır. Kredi başvurusu bu bankalara yapıldığı takdirde daha uygun ödeme koşullarından ve daha yüksek limitli kredilerden yararlanmak mümkündür.

Evlilik kredisi almak için istenen şartlar her bankaya göre farklılık gösterecektir. Ancak herhangi bir kredisi başvuru durumunda aranan kriterler bu kredide de geçerlidir. Yani kredi notunuzun başvurunuzun onaylanması için orta – yüksek ya da yüksek düzeyde olması gerekir. Adınıza açılmış herhangi bir icra takibi bulunmaması önemlidir. Ayrıca düzenli ve yüksek bir geliriniz olması beklenir. Ek olarak güvenilir bir kefil ya da teminat sunmanız da yararınıza olacaktır.

Devlet Destekli Düğün Kredisi Nedir?

Çoğu kişi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni evleneceklere yönelik destekler sunduğunu düşünmektedir. Ancak bakanlık evlilik hazırlığı yapan çiftlere evlilik yardımı ya da düşük faizli düğün kredisi gibi bir destekte bulunmamaktadır. Devlet tarafından evlilik öncesi hazırlığı kolaylaştırmak adına yalnızca devlet çeyiz desteği sunulmaktadır. Bu destek ile gelinlik ve damatlık da dahil olmak üzere tüm çeyiz masrafları için 11.000 TL’ye kadar destek sağlanır.

Aslında bu uygulamayla kendi çeyiz hesabı birikiminize devlet belli bir yüzde oranında destek olmaktadır. Şöyle ki, en az 3 yıl boyunca düzenli çeyiz hesabı ödemesi yaptığınız takdirde devlet aşağıdaki oranlarda katkı sağlar:

  • 36 aydan az: %0 devlet katkısı
  • 36 -47 ay: %20 devlet katkısı
  • 48 – 59 ay: %22 devlet katkısı
  • 60 ay ve üzeri: %25 devlet katkısı

Bunun dışında yetim aylığı alan ve evlilik hazırlığı yapan kadınlara yönelik olarak da çeyiz parası uygulaması mevcuttur. Bu kişilere evlilik durumunda maaşlarının 24 katına kadar evlilik desteği verilmektedir.

Evlilik Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Bankaların büyük bir çoğunluğu yeni evlenecek olan çiftlere yönelik ihtiyaç ve düğün kredisi vermektedir. Ziraat Bankası, Vakıfbank, ING Bank, Halkbank, Finansbank ve TEB gibi bankalardan evlilik öncesi ihtiyaç kredisi alınabilir. Akbank ve Yapı Kredi gibi bankalar ise evlilik kredisi seçeneği sunmaktadır. Evlilik sürecinde ne kadar masrafınız olacağını hesapladıktan sonra bankaların faiz oranlarını ve diğer masraflarını karşılaştırabilirsiniz. Sonrasında en mantıklı seçeneğe karar verip başvuru yapabilirsiniz.

Evlilik Kredisi İçin İstenen Belgeler

Elbette her kredi türünde olduğu gibi, evlilik kredisi veren bankalar bu kredi içinde başvuru sırasında bazı belgeler istemektedir. Belgelerinizi doğru ve eksiksiz olması ilk imaj açısından önemlidir. Ayrıca bankaya güven verir. Bu belgeler:

  • T.C. nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi;
  • Düzenli gelir durumunu gösteren maaş bordrosu;
  • Serbest çalışanlar için en son vergi levhası fotokopisi;
  • Emekliler için emekli maaş dökümü;
  • Kira geliri varsa kira kontratı fotokopisi ve tapu;
  • SGK kaydı;
  • Güncel ikametgah belgesi;
  • Ada kayıtlı güncel fatura.

Ayrıca bankalar evlilik kredisi başvurusu sırasında bu belgelere ek olarak teminat veya kefil gösterilmesini de talep edebilirler.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası