2020 Toyota Supra Modelinde Emniyet Kemeri Hatası

0

Efsane üretici Japon Toyota ile otomobil devi BMW’nin üretiminde birlikte çalıştıkları 2020 Toyota Supra araçlardan bazıları, hatalı tespit edilen emniyet kemerleri nedeniyle geri çağrılmaya başlandı. Araçları geri çağrılan ve sorundan etkilenen araç sahiplerine yeni birer Toyota Supra model araç verilecek.

Amerika Washington’da kurulu Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) açıklamasına göre toplamda yedi adet 2020 Toyota Supra model araçta, emniyet kemeri sistemlerine yönelik tespit edilen kritik bir güvenlik sorununun varlığı sebebiyle bu araçlar geri çağrılıyor.

NHTSA tarafından yapılan açıklamada yayınlanan belgelerde ise, fabrika çıkışlı yedi adet Toyota Supra aracın, tespit edilen bu kusurlu emniyet kemeri sistemi nedeniyle etkilendiği vurgulanıyor. Bu hata sebebiyle muhtemel bir çarpışma halinde düzgün şekilde çalışması, tespit edilen hata ile engellenen emniyet kemerinin sürücünün sıkışmasına sebep olabileceği belirtiliyor.

Açıklama BMW’den

Geri çağırma haberi, Toyota’dan yapılmazken bu haber Alman otomobil devi BMW tarafından yapıldı. Bu iki dev otomobil üreticisi, Toyota Supra modelli yeni nesil araçların üretimi noktasında uzun yıllar sürmesi beklenen bir anlaşmaya varmışlardı. Bu iki üretici, geçen Ocak ayında Detroit Auto Show ile Toyota Supra model yeni nesil araçlarını tanıtmışlardı. Bu modelde BMW tarafından tasarlanmış ve üretilmiş 6 silindirlik bir motor kullanılıyor.

2020 Toyota Supra Denetimleri Toyota’dan

Her ne kadar geri çağırma bildirimi ve haberi Alman otomobil üreticisi BMW tarafından yapılmış olsa da, bu hatalı sistemlerin var olup olmadığına yönelik denetimleri Japon otomobil üreticisi Toyota tarafından yapılacak. Küçük çaplı bir geri çağırma yapılacağı için araç sahibi müşterilere telefon yoluyla ulaşılarak denetimlerin yapılması planlanıyor. Kendilerine ulaşılan Toyota Supra sahipleri, bir Toyota bayisine giderek kontrollerin yapılmasını sağlayabilecekler.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası