Toyota Kritik Corona Virüsü Hastalarına Özel Araç Üretti

1

Tüm dünyada etkisini sürdüren corona virüs salgınının etkileri devam ederken bugüne kadar da, 200 binden fazla insanında maalesef ölümüne neden oldu. Salgınla mücadele kapsamında uluslararası ticaret durdu, uçuş yasakları konuldu ve üretim neredeyse durma noktasına geldi. Bu süreçte en çok etkilenen sektörlerden biri de otomotiv sektörü oldu. Bir çok marka fabrikalarında üretime aylardır ara vermiş durumda.

Otomotiv devleri üretime verilen ara kararlarını gerekli önlemleri alıp tekrar başlatsa da hala sektör tam olarak faaliyete geçmiş değil. Bu süreçte sağlık sektörüne yardıma soyunan otomotiv şirketleri maske, siperlik, koruyucu kabinler hatta solunum cihazı üretimi bile gerçekleştiriyor. Japon otomotiv devi Toyota‘da hem salgının yarattığı izleri silmeye çalışırken ülkesinde sağlık yatırımlarına hız kazandırdı.

Toyota Kritik Corona Virüsü Hastalarına Özel Araç Üretti

Son günlerde sağlık sektörü için yüz siperliği üretip bağışlayan otomotiv devi, corona virüs teşhisi koyulan hasları taşımak üzerede tasarladığı 11 araçlık filosuyla da hizmete devam ediyor. Otomotiv devi Toyota, Hiace modelini temel alan araçları ile kritik seviyede olan hastaların ulaşımlarını sağlıyor. Araç, hasta kabini ve şoför alanından oluşan sağlık sektörünün önemli bir yardımcısı haline gelmiş durumda. Sağlık sektörü için geliştirdiği aracı Tokya’da bulunan Showa Üniversite Hastanesi’ne bağışlayan otomotiv devi, sağlık sektörüne yapılan yardımların devam edeceği vurgusunu da yaptı.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Muzaffer diyor

    toyotayı bu hareketinden dolayı tebrik ediyorum çok güzel bir işe imza atmışlar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası