Lamborghini Huracan Evo Tanıtıldı

0

İtalyan spor otomobil devi Lamborghini’nin uzun zamandır merakla beklenen modeli Lamborghini Huracan Evo resmi olarak tanıtıldı. Süper otomobil iç ve dış tasarımda uygulanan bir dizi güncelleme bulunuyor. Ayrıca eski versiyona oranla kaputunun altında da değişiklikler barındıran Huracan Evo’nun 5.2 litrelik V10 motoru da artık 630 beygirlik güç üretimine ve 600 Nm tork değerlerine sahip. Ağırlıklarından da bir nebze olsun kurtulan otomobilin toplam ağırlı ise 1.422 kg’a düşmüş. Huracan Evo’nun 0’dan 100 km/s hız değerine ulaşmasında da yeni versiyonda 0.3 saniyelik bir iyileşme görülüyor. Buda maksimum hız değeri 325 km/s olan otomobilin 0’dan 100 km/s hıza ulaşmasını sadece 2.9 saniyede tamamlaması demek.

Lamborghini Huracan Evo Tanıtıldı

Lamborghini Huracan Evo Detayları

Yukarı bahsettiğimiz değişikliklerin yanı sıra Huracan’da bir dizi yeni teknik özelliklerde gözden kaçmıyor. Bunlardan öne çıkan ilk özellik ise dört tekere birden tork iletme özelliğine sahip olan aracın artık, arka tekerleklere eklenen yeni sistem ile birlikte kontrol edilebiliyor olması. Ayrıca tüm süspansiyon sistemine tekrardan elden geçiren İtalyan mühendisler, 4 tekerden çekiş sisteminde de iyileştirmeler yapmışlar. Tüm bu özelliklerin aslında en net açıklamasını şu şekilde anlatabiliriz; Yeni güncellemeler ile birlikte, sürücü istediği takdirde aracın tüm gücünü tek bir tekere yönlendirebilecek.

Lamborghini Huracan Evo Tanıtıldı

Birazdan otomobilin tasarımına değinelim.. Bu süper otomobilin görsellerine baktığımız zaman bizim ilk dikkatimizi çeken keskin ve agrasif yapıdaki ön tampon oldu. Yine arka bölümde yer alan Performante benzeri çift egzozu ve agrasif görünüme kavuşturulmuş arka tamponu da ön kısmı tamamlar nitelikte. Elden geçirilen otomobilin yeni hava girişleri ve 20 inç’lik yapıdaki jantlar da yine gözden kaçırılmayacak detaylardan.

Lamborghini Huracan Evo Tanıtıldı

Lamborghini Huracan Evo, dış tasarım ve kaputunun altında bir dizi değişiklik görse de aslında en büyük değişimleri kabin kısmında gerçekleşmiş. Konsol bölgesinde artık sürücüsünü bekleyen daha büyük hacimlere kavuşmuş 8.4 inç’lik bir ekran bulunuyor. Birden fazla parmak ile kontrol edilmesini mümkün olan bu ekran sayesinde sürücü, klima ve koltuk ayarlarını da rahatlıkla bu ekrandan gerçekleştirebiliyor. Ses ile de yönetilebilinen bu ekran işlevleri ayrıca Apple CarPlay desteğini de içinde barındırıyor. Gelelim otomobilin fiyatına.. Aracın ABD fiyatı 261,274 bin dolar civarında. Yani bugün ki dolar kuru ile baktığımız zaman TL karşılığı 1.407 milyon. Elbette bu fiyat aracın sadece başlangıç fiyatları ve eklenilecek opsiyonlar ile birlikte bu tutarın üzerine çıkmakta mümkün.

2020 Lamborghini Huracan Evo Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası